Τα έργα και τις πρωτοβουλίες που προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Κρήτη, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Η Κρήτη και τα μεγάλα έργα», που διοργάνωσε, την Τρίτη, η Eurobank, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο πλαίσιο συζήτησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Φωκίωνα Καραβία, ο κ. Σταϊκούρας ανέλυσε διεξοδικά το περιεχόμενο δέκα παρεμβάσεων του υπουργείου στην Κρήτη, που αφορούν στην κατασκευή του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα της Κρήτης (BΟΑΚ), την κατασκευή του νέου διεθνή αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλλι και τη λειτουργία και αξιοποίηση του υφιστάμενου αεροδρομίου Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ανάμεσα στα δέκα έργα συμπεριλαμβάνεται η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού, συμπληρωματικά έργα και ενίσχυση του ταμιευτήρα Μπραμιανού, η κατασκευή του Φράγματος στο Πλατύ και μελέτη αρδευτικών δικτύων Γερακαρίου Ρεθύμνου. Επιπρόσθετα αναφερθηκε στην κατασκευή νέου σταθμού επιβατών στον Λιμένα της Σούδας, τη δημιουργία σχολικών υποδομών, την κατασκευή και αναβάθμιση δικαστικών μεγάρων, όπως και την αποκατασταση βλαβών επί γεφυρών στον BOΑΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης