Σε δυο παραστάσεις θα δούμε φέτος τον Θανο Κρομμύδα, τον ταλαντούχο ηθοποιό που σπούδασε υποκριτική στην Αμερική όπου και πέρασε με υποτροφία στην καλύτερη σχολή, την American Academy of Dramatic Arts στην Νέα Υόρκη.

Ο Θάνος σπούδαζε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και, παράλληλα, συμμετείχε σε θεατρική ομάδα. Έτσι ανακάλυψε τη μεγάλη του αγάπη για το θέατρο. Αμέσως το ανακοίνωσε στους γονείς του, που ασχολούνται επίσης με τα οικονομικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα με «Τα πνεύματα του Χιλ Χάους» στο Αγγέλων Βήμα, ένα ψυχολογικό θρίλερ τρόμου, γεμάτο σασπένς από τη σπουδαία Αμερικανίδα συγγραφέας Shirley Jackson

«Τρεις άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, ο Λουκ, η Θίοντορ και η Ελεονώρα, προσκαλούνται από τον καθηγητή Τζον Μόνταγκιου στην απομονωμένη έπαυλη με το όνομα «Χιλ Χάους» με σκοπό την εξερεύνηση και καταγραφή παραφυσικών φαινομένων. Είναι ένα έργο πολύ ρεαλιστικό,  είναι κλαστικό αμερικάνικο έργο σαν αυτά  που κάμαμε και στη σχολή…» εξηγεί, ο Θανος Κρομμύδας.

Αυτή είναι η μια παράσταση καθώς κάνει πρόβες και  ως… «Pizza man» στην ανατρεπτική κωμωδία που υπόσχονται να κερδίσει το κοινό με τη νοστιμιά μιας…πίτσας και το ευφυές παιχνίδι δύο γυναικών που χωρίς να το ξέρουν πρόκειται να ζήσουν ένα βράδυ που θα θυμούνται για καιρό. Πόσο εύκολη είναι η εναλλαγή ρόλων; «Είναι πολλές ώρες οι  πρόβες και  ναι  είναι κουραστικό  όμως έτσι  είναι το επάγγελμα του ηθοποιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ιντριγκάρει άλλωστε να ερευνώ και να υποδύομαι διαφορετικούς χαρακτήρες» παραδέχεται. «Για μένα το θέατρο είναι τρόπος έκφρασης,  το ιδανικό θα ήταν  μια παράσταση και μια  τηλεοπτική σειρά γιατί τα τελευταία χρόνια κάνω κάθε σεζόν δυο και τρείς παραστάσεις μαζί με το παιδικό θέατρο…  Ωστόσο νιώθω τυχερός καθώς κάνω τα τελευταία χρόνια συνέχεια θέατρο, έχω προτάσεις, έχω δουλειά…» εξηγεί ο Θανος Κρομμύδας.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχει ανέβει στη σκηνή ενώ βρίσκεται σε δύσκολη σωματική η ψυχολογική κατάσταση; «Νια αυτό συμβαίνει πολύ συχνά με εμάς τους  ηθοποιούς… Πέρσι για παράδειγμα είχα πάθει θλάση στη μέση και δεν μπορούσα να περπατήσω και μετά από τρείς μέρες  είχα παράσταση. Έπαιξα με πολύ πόνο, σκέψου πως ακόμα και απλές κινήσεις όπως το να κάτσω στη καρέκλα ήταν πολύ επίπονες… Έβγαλα τη παράσταση με  πολύ πόνο… δεν θα ξεχάσω εκείνη τη βραδιά…» αποκαλύπτει, ο ο Θανος Κρομμύδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρεί σημαντικό να έχει περάσει από δραματική σχολή ένας ηθοποιός; «Οι σπουδές πάντα βοηθούν και θεωρώ πως πρέπει όλοι να περάσουν από μια δραματική σχολή, σε προετοιμάζουν καλύτερα. Έχω δει  άτομα που δεν έχουν περάσει  από δραματική σχολή και το χω καταλάβει, δεν  μου κολλάει κάτι … Και σαν δάσκαλος που έχω κάνει μάθημα σε νέα παιδιά έχω δει τις διαφορές, καταλαβαίνω ποιοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, τα παιδιά αυτά έχουν άλλη αντιμετώπιση, έχουν κάνει πολλές ασκήσεις»

Στην Αμερική όπου σπούδασε έπαιξε σε αρετές θεατρικέ παραστάσεις. Πόσο  συχνά άκουγε το…ναι; «Σπάνια!  Η απόρριψη είναι τεράστια, στις 100 ακροάσεις, στις 95 θα απορριφθείς, είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Θα σε επηρεάσουν ναι αλλά για λίγο, αν το αφήσεις, αν του δώσεις χρόνο δεν πας παρακάτω, τα όχι σε προετοιμάζουν» λέει.

Τι μπορεί να  μην… άρεσε και κοβόταν; Πολλές απορρίψεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι  σε κάποιον  άλλον   είδαν τον ρόλο πάνω του φυσιογνωμικά.  Μπορείς να χάσεις  ρόλο αν είσαι πολύ γυμνασμένος, ειδικά στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό…» τονίζει. Τηλεόραση ακόμα δεν έχει  κάνει αν και λίγο έλειψε να βρεθεί σε μεγάλη σειρά

«Έχω κάνει κάστινγκ αλλά στο τσάκ δεν με πήραν… Συνεχίζω όμως. Τις γνώριζα τις δυσκολίες της τηλεόρασης  απλά νομίζω πως πρέπει να σου δοθεί η κατάλληλη  ευκαιρία  και τότε πρέπει να την αρπάξεις» λέει και είναι κατηγορηματικός πως «Θα προσπαθώ κάθε χρόνο όμως ποτέ δεν θα κάνω κάτι ανήθικο προκειμένω να μπω στην τηλεόραση» καταλήγει, ο ο Θανος Κρομμύδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης