Ο ιστότοπος «Al-Khandaq» δημοσίευσε μια αναφορά τη Δευτέρα (14/10), στην οποία αποκάλυψε ότι «η Χεζμπολάχ εργάστηκε για να αποκαταστήσει την ηγετική της δομή αφού ο ισραηλινός εχθρός δολοφόνησε έναν αριθμό ηγετών, ξεκινώντας από τους Βισάμ Αλ Ταουίλ, Ταλίμπ Αμπνουλάχ, Μοχάμαντ Νιμάχ Ταλίμπ, μέχρι τους μαρτυρικούς ηγέτες Φουάντ Σουκρ και Ιμπραήμ Ακλ και Αλί Καράκι».

Η έκθεση ανέφερε ότι «το κόμμα εντόπισε αντικαταστάτες για τους μάρτυρες ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων και των βοηθών τους, με γρήγορο και δεκτικό τρόπο για να αποτρέψει οποιοδήποτε ελάττωμα ή κενό στο πεδίο», εξηγώντας ότι «τα πράγματα έγιναν όπως είχε προγραμματιστεί, και έτσι το κόμμα είναι σε θέση να καλύπτει όλες τις κενές στρατιωτικές θέσεις σε χρόνο ρεκόρ, ειδικά επειδή αυτοί οι βοηθοί ήταν αξιωματούχοι μονάδας και διαθέτουν επαρκή στρατιωτική εμπειρία που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τη μονάδα σε πολεμικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν τα ονόματα των αντικαταστατών που διορίστηκαν:

  • Ο αξιωματούχος της Μονάδας Μαρτίρ Νάσρ, Διοικητής Χατζ Ταλίμπ Αμπντουλάχ (Αμπου Ταλίμπ), αντικαταστάθηκε από τον Χατζ (A.S.).
  • Ο διοικητής της Μονάδας Μαρτύρων Αζίζ, Διοικητής Χατζ Μοχάμαντ Νιμάχ Νασέρ (Χατζ Αμπου Νιμάχ), αντικαταστάθηκε από τον Χατζ(D.A.).
  • Ο μάρτυρας αρχηγός κ. Φουάντ Σουκρ (Χατζ Μοχσέν) αντικαταστάθηκε από τον Χατζ (Α. Τ).
  • Ο επικεφαλής της μονάδας Ραντγουάν, ο μάρτυρας Διοικητής Χατζ Ιμπραήμ Ακίλ (Χατζ Αμπντούλ Καντίρ), αντικαταστάθηκε από τον Χατζ (H.Y.).
  • Ο μάρτυρας αρχηγός Χατζ Αλί Καρκί αντικαταστάθηκε από τον Χατζ (Α.Χ.).

Σημειώνοντας στο δημοσίευμα, ότι η οργανωτική και στρατιωτική δομή της Χεζμπολάχ βασίζεται σε αυτό που είναι γνωστό ως «σημεία (κύκλοι)», που σημαίνει ότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο δυναμικό της, χωρίς να χρειάζεται να επανεξετάσει την ανώτερη στρατιωτική διοίκηση παρά μόνο τις στρατηγικές αποφάσεις και έχει τις εξουσίες και το περιθώριο ελιγμών για ανάληψη πρωτοβουλίας και λήψη αποφάσεων για άμυνα και επίθεση στο πεδίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης