Ο  Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Μπένι Στάινμετζ,  επονομαζόμενος και ως «Βασιλιάς των διαμαντιών», συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία την Κυριακή 13/10, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχοντας έρθει με ιδιωτική πτήση από το Τελ Αβίβ.

Ο Μπένι Στάινμετζ, έχει καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση στη Ρουμανία το 2020, για συνομωσία με τον εγγονό του πρώην βασιλιά της χώρας, και με άλλα πρόσωπα, ώστε να αποκτήσει παράνομα εκτάσεις που ανήκαν παλαιότερα στη βασιλική οικογένεια, αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναντίον του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί και στην Κύπρο το 2023, βάσει του ίδιου εντάλματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Να σημειωθεί πως ο Ισραηλινός κροίσος, ο οποίος έχει μεταξύ άλλων και πολυτελή βίλα στη Βάρκιζα, είχε συλληφθεί το 2021 και επί ελληνικού εδάφους, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας θα παρουσιαστεί σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών, αλλά αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς υπάρχει αμετάκλητη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, μετά τη σύλληψή του στην Αθήνα το 2021, η οποία απέρριπτε την έκδοσή του στη Ρουμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στάινμετζ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, στις βιομηχανίες εξόρυξης, ενέργειας, ακινήτων και εξόρυξης διαμαντιών.

Είναι επίσης ο πρόεδρος και συνιδρυτής του φιλανθρωπικού τραστ, Agnes & Beny Steinmetz Foundation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης