Λουκέτο μπήκε στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης των Γρεβενών που λειτουργούσε με άδεια του τοπικού δήμου.

Μάλιστα στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνεται έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών του λούνα παρκ από την εταιρεία, της οποίας η δραστηριότητα είχε ανασταλεί και τελικά η άδειά της ανακλήθηκε, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής, ήταν αυτός ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες, ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και κατήγγειλε την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης. Αμέσως από την αστυνομία ενημερώθηκε το βράδυ ο Εισαγγελέας και τελικά ο δήμος προχώρησε στην απόφαση να κλείσει το λούνα παρκ. Μάλιστα οι διωκτικές αρχές στην πρώτη ενημέρωση που είχαν από τον δήμο ήταν ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να πιστοποιεί παιχνίδια από τις 10 Οκτωβρίου και γι’ αυτό ο δήμος προχώρησε στην απόφαση αδειοδότησης. Από την άλλη, ο δήμος ανέφερε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ενημέρωσαν κανέναν ούτε για την αναστολή λειτουργίας ούτε τελικά για την ανάκληση του φορέα πιστοποίησης.

Όπως είπε ο κ. Καμπαϊλής, μιλώντας στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Λία Χριστάρα, διάβασε στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο λούνα παρκ και, με πολύ νωπό ακόμη τον θάνατο του παιδιού του, θέλοντας να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τα υπόλοιπα παιδιά, μίλησε με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορούσαν να παρέμβουν ως αστυνομία γιατί υπεύθυνος είναι ο δήμος. Τελικά όμως επενέβη ο Εισαγγελέας και το λούνα παρκ έκλεισε.

Στο πεδίο των δικαστικών εξελίξεων, οι δικηγόροι του κ. Καμπαϊλή μεταβαίνουν σήμερα στα Γρεβενά, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του δημάρχου σχετικά με το πώς αδειοδότησε το συγκεκριμένο λούνα παρκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κληθούν στην κύρια ανάκριση και άλλοι εμπλεκόμενοι, ενώ θα αναβαθμιστεί και το κατηγορητήριο όσον αφορά τους υπεύθυνους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

“Την κύρια ευθύνη την έχει ο δήμος, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχει επιτρέψει τη λειτουργία του συγκεκριμένου λούνα παρκ, με τόσες παραβάσεις και αστοχίες….το δικό μου το παιδί πήραν, τη δική μου τη ζωή, ή αυτοί ή εγώ, είναι η τιμή του παιδιού μου, αυτό δεν θα αλλάξει, θα πάνε στη φυλακή όσοι πρέπει να πάνε, μου διέλυσαν τη ζωή, σκότωσαν το παιδί μου που είχε τόση λαχτάρα να ζήσει”, κατέληξε συντετριμμένος ο κ. Καμπαϊλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης