Σας είπα ότι θα ξεχαστεί ο Εφραίμ και η Βιστωνίδα. Και η SIEMENS και ο Ρουσόπουλος. Και το κάψιμο της Αθήνας και ο 15χρονος μαθητής. Και όλα θα ξεχαστούν. Η εξουσία δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, όπως το φανταζόμαστε εμείς οι χειροκροτητές της. Φροντίζει έντεχνα την παρουσία και την επιβίωσή της. Η εξουσία είναι επιστήμη. Έχει πειραματιστεί σε όλα τα επίπεδα, για να μπορεί να στέκεται ψηλά. Τρέφεται από τη μάζα. Τι συμβαίνει, όταν η μάζα αρχίσει να αντιστέκεται και να θέλει να επιβάλλει τους όρους της; Τότε έρχονται τα καλάσνικοφ και ένας οργισμένος «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», που τάχα αγανακτισμένος από τη λαϊκή καταπίεση αναλαμβάνει δράση, για να αποκαταστήσει την εθνική περηφάνια. Αστείους φονιάδες και τίποτα άλλο, που ψάχνουν την ιδεολογία τους σε ένα μανιφέστο, κόβοντας και ράβοντας «τσόντες» από θεωρίες με αντιαμερικανικό χρώμα. «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» και όχι  «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», που με μαγκιά απειλεί τον ομοϊδεάτη τους φονιά – μπάτσο, σκοτώνοντας έναν άλλο εκκολαπτόμενο.

Πολιτική δηλαδή από φονιάδες, μπάτσους και τρομοκράτες. Στην ίδια ζυγαριά, στα ίδια ζύγια, από την ίδια εξουσία που τους χρησιμοποιεί, όταν τους χρειάζεται. Κι όσο εμείς θα ψάχνουμε βοήθεια να καταλάβουμε με ποιους θα πάμε, με τη βοήθεια των δοσίλογων δημοσιογράφων, που είναι οι χειρότεροι τρομοκράτες, τόσο η εξουσία θα επιβάλει τις λύσεις της, θα πριμοδοτούνται  οι τραπεζίτες, θα επιβάλλονται αντιλαϊκά μέτρα, θα δολοφονούνται άμαχοι στις «Γάζες» του κόσμου. Ας χωριστούμε, λοιπόν, σε ομάδες που η μία θα κατασπαράξει την άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμ δε! Εγώ θα πάρω αγκαλιά τη Σοφία –που σημειωτέον σταμάτησε να με διαβάζει στη «ΖΟΥΓΚΛΑ»– και θα δω άλλο όνειρο. Θα τη φιλήσω στα χείλη και θα της ψιθυρίσω στο αυτί το πόσο μου αρέσει. Κι ύστερα, λίγο πριν αποκοιμηθώ, θα τη νανουρίσω με ένα τραγούδι που της έγραψα:

«Χίλιες μια κι ακόμα νύχτες

Απ΄το ένα ως το χίλια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

του κορμιού σου, τόσα μίλια, θα μετρώ.

Θα σου σβήνω τις ανάσες

σ’ ένα στρώμα από κοχύλια

κι όσα μου ΄κρυψες κειμήλια θα σου βρω»

Ευτυχώς, έμειναν τα όνειρα και δεν τα φορολόγησαν ακόμη. Με τα τόσα όνειρα που έκανα με τη Σοφία, δε μου ΄φτανε μια περιουσία να πληρώσω. Τουλάχιστον, σε αυτά δεν υπάρχουν τρομοκράτες , ούτε εξουσιαστές , ούτε μπάτσοι.

Καληνύχτα κυρά μου…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης