Την ερχόμενη Τρίτη, 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή εκκίνησης του εφέτος να διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 ευρώ/λίτρο τουλάχιστον στις αστικές περιοχές και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις. «Ούτε την παραμονή θα ξέρουμε, αλλά υποθετικά η τιμή εκκίνησης αναμένεται από 1,10 ώς 1,20 ευρώ/λίτρο, είπε στο ΕΡΤΝews η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Αυτή τη στιγμή η απλή αμόλυβδη στην Αττική και Θεσσαλονίκη είναι1, 75- 1,80, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38,. Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη», είπε η κυρία Ζάγκα.

«Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δώ κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 , φυσικά πονηρεύομαι», πρόσθεσε, μιλώντας για πολλούς «νοικοκυραίους πρατηριούχους που αναγκάστηκαν να κλείσουν».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο παράνομο – λαθραίο ναυτιλιακό καύσιμο τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ σωστά υποχρέωσε με τσιπάκι σε τελωνεία και πλωτά μέσα, αλλά «μία εβδομάδα τώρα το τσιπάκι δε δουλεύει στα φορτηγά κι εγώ περιμένω καύσιμα στο πρατήριό μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης