Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hyundai ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει κατασκευάσει 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως από την ίδρυσή της το 1967. Για να το γιορτάσει, η εταιρεία παρέδωσε το εκατομμυριοστό πρώτο όχημά της, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5, στον νέο του ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ η Hyundai ιδρύθηκε το 1967, το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της, που βρίσκεται στο Ulsan της Νότιας Κορέας, τέθηκε σε λειτουργία το 1968. Η εταιρεία το περιγράφει ως τη «γενέτειρα της ανάπτυξης της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας», αφού παρήγαγε το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Κορέας, το Pony. Το εργοστάσιο μπορεί σήμερα να παράγει 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως.

Η Hyundai έχει φυσικά επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δεκαετία του 1960. Μέσα σε μόλις 57 χρόνια, άνοιξε εργοστάσια στην Τσεχία, την Ινδία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι εκπληκτικό ότι η μάρκα χρειάστηκε 46 χρόνια για να φτάσει τα 50 εκατομμύρια μονάδες. Από εκεί και πέρα, χρειάστηκαν μόλις άλλα 11 χρόνια για να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός.

«Η επίτευξη της παγκόσμιας παραγωγής 100 εκατομμυρίων οχημάτων είναι ένα σημαντικό ορόσημο που κατέστη δυνατό χάρη στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι επέλεξαν και υποστήριξαν τη Hyundai Motor από την αρχή», δήλωσε ο Jaehoon Chang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, σε δήλωσή του. «Η ανάληψη τολμηρών αποφάσεων και η συνεχής επιδίωξη της καινοτομίας μας επέτρεψαν να επιτύχουμε ταχεία ανάπτυξη και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα προς άλλα 100 εκατομμύρια μονάδες ως ένας παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι της κινητικότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που η Hyundai δεν έχει στο ενεργητικό της μια ισχυρή, μακρόχρονη ιστορία επιδόσεων ή μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει μετατραπεί σε ένας τιτάνας του κλάδου. Επιπλέον, έχει αρχίσει να κατασκευάζει μερικά πολύ διασκεδαστικά αυτοκίνητα. Το πρώτο της αυτοκίνητο πραγματικών επιδόσεων, το Veloster N, είναι ένα αριστούργημα. Και το Ioniq 5 N είναι με διαφορά το πιο συναρπαστικό EV στον πλανήτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης