Τη σύσταση ειδικής επιτροπής με στόχο τη συνέχιση της εξέτασης του θέματος της άσκησης εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους, πρότεινε με επιστολή που απέστειλε στο Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, το Προεδρείο της Εδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού και τους υπουργούς εσωτερικών και εξωτερικών, ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης.

Ο κ. Ταμβάκης είχε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι εντός του επόμενου μήνα θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση της επιτροπής, με απώτερο σκοπό να συνεχιστεί ο διάλογος με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΣΑΕ, εκτός από την πρόταση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές με επιστολική ψήφο και κάλπη, ζητά και τη δημιουργία εκλογικών περιφερειών αποδήμων, που να αντιπροσωπεύουν τον ελληνισμό και των πέντε ηπείρων, προκειμένου οι κάτοικοι του εξωτερικού να εκλέγουν τους δικούς τους αντιπροσώπους στη Βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης