Η κυρία Κεφαλογιάννη προχώρησε στην εξειδίκευση του μέτρου για το τέλος της Ανθεκτικότητας, που όπως είπε, η αύξηση αφορά στο διάστημα από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο, αναλογικά για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σε ό,τι αφορά το τέλος ανθεκτικότητας, Η αύξηση του διαμορφώνεται συνολικά απο 0,5 ευρώ εως 5 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο η αύξηση για ξενοδοχεία 1 και 2 αστέρων είναι 0,5 ευρώ και διαμορφώνεται από 1,5 ευρώ στα 2 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια. Από 1,5 ευρώ πάει στα 2 ευρώ πάντα την ημέρα.

Στα ξενοδοχεία των 3 αστέρων η αύξηση είναι 2 ευρώ και διαμορφώνεται απο 3 ευρώ στα 5 ευρώ την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ξενοδοχεία των 4 αστέρων η αύξηση είναι 3 ευρώ και διαμορφώνεται απο 7 ευρώ στα 10 ευρώ την ημέρα.

Στα ξενοδοχεία των 5 αστέρων και στις βίλες η αύξηση είναι 5 ευρώ και διαμορφώνεται απο 10 ευρώ στα 15 ευρώ την ημέρα.

Ταυτόχρονα, το χρονικό διάστημα ισχύος του μειωμένου τέλους επεκτείνεται κατά ένα μήνα, και περιλαμβάνει πλέον και τον Μάρτιο. Δηλαδή το μειωμένο τέλος, εφαρμόζεται για πέντε (5) μήνες αντί τεσσάρων που ισχύει μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ το συγκεκριμένο έσοδο θα κατευθυνθεί σε δαπάνες πρόληψης και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, αλλά και βελτίωσης υποδομών για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Τέλος στις Βραχυχρόνιες μισθώσεις

Τέλος, όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα ισχύσουν τα εξής:

Ειδικότερα για τα ακίνητα μικρότερου μεγέθους, το ύψος του τέλους αυξάνεται και για τη χαμηλή περίοδο, από 0,5 σε 2 ευρώ ανά ημερήσια χρήση, ενώ σε 8 ευρώ ανα ημερήσια χρήση αυξάνεται κατά τους μήνες από Απρίλιο έως και Οκτώβριο.

Επιπλέον λαμβάνεται ένα ακόμα μέτρο: Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό διαμέρισμα, δεν θα επιτρέπεται νέα βραχυχρόνια μίσθωση για ένα έτος, με δυνατότητα παράτασης του μέτρου αυτού.

Τέλος το υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται ένα σχέδιο πλαισίου που αφορά στη θέσπιση λειτουργικών προδιαγραφών και αντίστοιχων προδιαγραφών ασφαλείας. Κριτήριο είναι η διασφάλιση της ποιότητας της φιλοξενίας, και τελικά της ποιότητας της τουριστικής προσφοράς στη χώρα μας, επεσήμανε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης