Στη διάσωση 36 προσφύγων και μεταναστών από τη θαλάσσια περιοχή «ΝΑΝΟΥ» στη Σύμη, προέβησαν χθες απογευματινές ώρες οι λιμενικές αρχές.

Οι διακινητές, Τούρκοι υπήκοοι, εντοπίστηκαν να ρίχνουν στη θάλασσα τους αλλοδαπούς, που μετέφεραν με ιστιοφόρο σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα δύο μέλη του πληρώματος του Λιμενικού Σκάφους επιβιβάστηκαν σε δύο ιδιωτικά σκάφη, που ελλιμενίζονταν στην περιοχή, και προέβησαν στη διάσωση των ατόμων από τη θάλασσα, ενώ παράλληλα συνέλαβαν και ένα άτομο το οποίο προσπάθησε να διαφύγει.

Το δε σκάφος του Λιμενικού ακινητοποίησε το ιστιοφόρο το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, ενώ υπήρχαν ακόμα αρκετοί επιβαίνοντες επ’ αυτού.

Ένας (01) αλλοδαπός εκ των διασωθέντων έχρηζε ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Κέντρο Υγείας Σύμης, από όπου εξήλθε αυθημερόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τις μεσημβρινές ώρες χθες, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς που είχαν διαφύγει στην παραλία «ΝΑΝΟΥ», τους περισυνέλεξαν και τους μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Σύμης.

Οι συνολικά πενήντα τέσσερις (54) αλλοδαποί είχαν εκκινήσει από την περιοχή κοντά στην Μαρμαρίδα Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4.500€ έκαστος για τη μεταφορά τους στη Σύμη.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί (υπήκοοι Τουρκίας), ηλικίας 32 και 26 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων, ενώ το Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης