Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε μετά από έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας στις 6.00 το πρωί, όπως ανέφερε σήμερα Δευτέρα 16/09 η εφημερίδα Bild.

Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε στην περιοχή Hohenzollernring, ανάμεσα στο Rudolfplatz και το Friesenplatz, στην είσοδο εστιατορίου και από αυτήν τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργαζόμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες μέσω της πλατφόρμας X να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από την Hohenzollernring στην Κολωνία.

Στην ανάρτηση, αναφέρεται: «Στην περιοχή #Hohenzollernring υπάρχει μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση».

Εικόνα από το σημείο δημοσιεύει η εφημερίδα Bild

Η περιοχή αποκλείστηκε και η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να την αποφεύγουν, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τον λόγο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Στο κτήριο, όπου έγινε η έκρηξη, έπεσαν πλακάκια οροφής στον χώρο της εισόδου και έσκασαν τα τζάμια των παραθύρων.

Σύμφωνα με την Kölner Stadt Anzeiger, η έκρηξη σημειώθηκε στο Vanity Club, στην περιοχή «Ringen», γνωστή και ως «μίλι του πάρτι», και υπάρχει βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένα άτομο με κουκούλα να τοποθετεί μια τσάντα στην είσοδο του κλαμπ. Λίγο αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είπε στο BILD: «Είναι τρόμος για την Κολωνία. Κάποιος πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, παρόλο που πρέπει να είδε ότι υπήρχαν άνθρωποι εκεί. Υπολογίζω ότι πρόκειται για υλικές ζημιές αξίας 100.000 ευρώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης