Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εξήγγειλε το Σωματείο Μηχανοδηγών, στον απόηχο των δύο απανωτών περιστατικών στον σιδηρόδρομο, που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα με την παρ΄ολίγον μετωπική σύγκρουση δυο συρμών του Προαστιακού την Παρασκευή, αλλά και την πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε κορμούς δέντρων έξω από τις Αφίδνες το πρωί του Σαββάτου, όπου μάλιστα κορμός από καμένο δέντρο «καρφώθηκε» στην καμπίνα του μηχανοδηγού.

Το Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Σάββατο 14/09 αποφάσισε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, το οποίο έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

24 Σεπτεμβρίου 2024: Στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι την λήξη της βάρδιας.

10 Οκτωβρίου 2024: 24ωρη απεργία

Νέα 24ωρη απεργία σε ημερομηνία που η ΠΕΠΕ θα προτείνει να αποφασίσουν απο κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων στην Hellenic Train.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυρίαρχο αίτημα των μηχανοδηγών είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής  σιδηροδρομική κυκλοφορία, η λειτουργία βασικών συστημάτων ασφαλείας, που θα κατοχυρώνουν και θα εκσυγχρονίζουν την εργασία τους και την ασφάλεια στα τρένα κλπ.

Παράλληλα, οι μηχανοδηγοί θέτουν για μία ακόμη φορά την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις κοπής δέντρων και πυκνής βλάστησης (όπου υπάρχει) κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Μέτρα από τον ΟΣΕ μετά τα ατυχήματα

Ο ΟΣΕ, υπό το βάρος των δύο πρόσφατων περιστατικών, αναγκάζεται να επισπεύσει τις διαδικασίες ενίσχυσης ασφάλειας στο δίκτυο των σιδηροφρόμων, που σχεδίαζε να θέσει σε ισχύ σε επόμενο χρόνο, συστήνοντας ειδική διεύθυνση στον Οργανισμό.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, επισπεύδει «τη λήψη άμεσων μέτρων πού έχει ήδη σχεδιάσει με σκοπό τόσο την αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον όσο και την εν γένει ενίσχυση της ασφάλειας επιβατών και μέσων». Για το σκοπό αυτό συστήνει μια νέα Διεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος στον Οργανισμό με αντικείμενο τον σχεδιασμό, τίς διαδικασίες και την υλοποίηση των έργων καθαρισμού της αυτοφυούς βλάστησης και της κοπής των δένδρων κατά μήκος όλου του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης