Ο σημαντικός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη του και τραγουδίστρια, Ελένη Καρουσάκη με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του και κάτω από αυτή έγραψε: «Καλό παράδεισο πατέρα. Μαχητής μέχρι το τέλος. Σ’ αγαπώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Καρουσάκης είχε αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο λαϊκό τραγούδι, με τραγούδια που έγιναν επιτυχίες πριν από δεκαετίες. Ήταν στιχουργός, αλλά και επιχειρηματίας, με δικό του νυχτερινό κέντρο, που για χρόνια είχε μια επιτυχημένη πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομά του, είχε συνδεθεί με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που είχε συνταράξει τη δεκαετία του ’70 τα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Και αυτό γιατί ήταν ο τραγουδιστής που βρισκόταν στην πίστα του νυχτερινού κέντρου «Νεράιδα» της Αθήνας στην Κυψέλη, όταν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν. Εκείνη τη νύχτα, θα πέσουν νεκροί τρεις άνθρωποι και άλλοι 7 θα τραυματιστούν.

Ο Κώστας Καρουσάκης είχε μεσουρανήσει στο λαϊκό τραγούδι τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

O σημαντικός καλλιτέχνης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1943 στη Χίο. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού, ενώ όλοι τον σέβονταν για την καλλιτεχνική του πορεία.

Από το 1958 ζούσε στην Αθήνα. Το 1963 πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία ως συνθέτης και το 1968 ως τραγουδιστής. Τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, ενώ το 1974 άνοιξε το δικό του νυχτερινό κέντρο, από όπου περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής.

Ανάμεσά τους οι Ρένα Βιολάντη, Αντύπας, Κατερίνα Στανίση, Νάγια Τρώνη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κική Ασημακοπούλου, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Μαρίνα Βλαχάκη, Κώστας Κόλλιας, Σπύρος Δεναξάς, το μπαλέτο της Έρρικα Μπρόγιερ, Τέρης Χρυσός, Άντζελα Δημητρίου και πολλοί άλλοι…

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε η κόρη του σε άλλη της ανάρτηση στο Facebook, η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης