Συνελήφθησαν κατά τις πρωινές ώρες σήμερα (12/9) από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στο Καματερό, 42χρονη και 43χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτες, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσποιούμενοι τους λογιστές, προσέγγισαν ηλικιωμένο στην περιοχή του Ιλίου και με το πρόσχημα οφειλής στην εφορία συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και διέφυγαν με όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν το εν λόγω αυτοκίνητο στην περιοχή του Ιλίου, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, ενεργώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψής τους, ωστόσο οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Καματερού, κατόπιν επιχειρησιακού συντονισμού του Κέντρου και συνδρομής άλλης Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, που είχαν αποσπάσει νωρίτερα, ενώ από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου εξιχνιάστηκαν επιπλέον 3 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της ληστείας, της απάτης καθώς και απόπειρας απάτης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης