Πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η 7η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Παικτών της Euroleague (ELPA), ενόψει της νέας σεζόν στη διοργάνωση, και οι εκπρόσωποι των παικτών ψήφισαν για το νέο συμβούλιο του οργανισμού, καθώς οι θητείες των Τόκο Σενγκέλια, Κάιλ Χάινς, Άνταμ Χάνγκα, Άλεκ Πίτερς και Νίκολα Κάλινιτς έληξαν.

Οι Σενγκέλια (Βίρτους Μπολόνια) και Πίτερς (Ολυμπιακός) αποφάσισαν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ οι Ντονάτας Μοτιεγιούνας (Μονακό), Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα) και Μάριο Χεζόνια (Ρεάλ Μαδρίτης) έθεσαν για πρώτη φορά εαυτόν στην κρίση των συναδέλφων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γενική συνέλευση επιβεβαίωσε και τους πέντε υποψηφίους, οι οποίοι συγκροτούν πλέον το νέο συμβούλιο της ELPA. Ο Σενγκέλια έλαβε τις περισσότερες ψήφους και παραμένει στην προεδρία της Ένωσης, ενώ ο Πίτερς ήταν δεύτερος στην ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να αναλάβει πρώτος αντιπρόεδρος της ELPA.

Στο μεταξύ, θέλοντας να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον Κάιλ Χάινς, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, «για όσα έχει κάνει για την τωρινή και την επόμενη γενιά παικτών», οι εκπρόσωποι των παικτών αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν το όνομα του Αμερικανού σέντερ στο βραβείο του πιο σεβαστού παίκτη.

Αυτό θα ονομάζεται πλέον “Kyle Hines Most Respected Player Award”, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού το είχε κατακτήσει και τις τέσσερις σεζόν, από τη στιγμή που οι παίκτες άρχισαν να επιλέγουν τους καλύτερους μεταξύ των συναδέλφων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης