Απίστευτη ταλαιπωρία και εκνευρισμό υφίσταται επαγγελματίας στη Βόρεια Ελλάδα, που είδε χθες Πέμπτη 12/9 αιφνιδιαστικά, να δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί της επιχείρησής του, με πρόσχημα ότι οφείλει από το 2010 κλήση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την οποία όμως, ουδείς αρμόδιος μπορεί να του προσκομίσει.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο ίδιος στη «Ζούγκλα», είναι ότι ακόμη κι αν υπήρχε παράβαση, πριν από 14 χρόνια, για πρόστιμο αξίας 80 ευρώ, ο Δήμος Γαλλικού στο Κιλκίς, δέσμευσε το τριπλάσιο ποσό, δηλαδή 240 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η δέσμευση έγινε σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, όπου ο επαγγελματίας διατηρούσε λογαριασμούς, στερώντας του κάθε δυνατότητα για συναλλαγές και μπλοκάροντας ουσιαστικά, το εννιαπλάσιο ποσό των …720 ευρώ!

Ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης -που σκοπεύει να κινηθεί νομικά- περιέγραψε την περιπέτειά του στη «Ζούγκλα». Στις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του σήμερα με Τράπεζες και Δήμο, ουδείς κατάφερε να του δείξει την κλήση, που διατείνονται πως οφείλει.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε για το θέμα και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών στο Δήμο Γαλλικού κ. Θεμιστοκλή Ανθρακίδη, ο οποίος μας είπε πως η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απόλυτα καθορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Δήμος στέλνει στον οφειλέτη ατομική ειδοποίηση χρεών και αν αυτή η προσπάθεια δεν καταλήξει σε πληρωμή της οφειλής ή σε προσφυγή από την πλευρά του δημότη, τότε ο Δήμος πρέπει να στείλει το έγγραφο με την οφειλή στις Τράπεζες, για να εξασφαλίσει την είσπραξή της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης