Φτάνοντας στην UEFA ως διευθυντής ποδοσφαίρου το 2021, ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν παραιτήθηκε από τη θέση του τον περασμένο Ιανουάριο.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο παλαίμαχος Κροάτης άσος επέστρεψε στους λόγους της αποχώρησής του και γι΄ άλλη μια φορά στάθηκε απέναντι στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω κάνει πολλούς συμβιβασμούς στη ζωή μου και δεν είμαι απαραίτητα περήφανος για όλους αυτούς. Αντιμέτωπος όμως με τον σφετερισμό και τους πολιτικούς υπολογισμούς για να αμαυρωθεί το ποδόσφαιρο και οι θεσμοί του, αυτό δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί. Παρά τη σημαντική θέση μου στην UEFA, η απόφαση να φύγω για να παραμείνω πιστός στις αξίες μου ήταν αναπόφευκτη», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Κατά συνέπεια ο Μπόμπαν επιτέθηκε εμμέσως στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κάνοντας λόγο για την επιβλαβή παρουσία μιας «τεχνοκρατίας του ποδοσφαίρου» στο ευρωπαϊκό σώμα.

Μεταξύ των επιχειρημάτων που προέβαλε ο Κροάτης κατά την παραίτησή του ήταν η αμφισβήτησή του για την τροποποίηση του καταστατικού της UEFA από τον Τσέφεριν, προκειμένου να επανεκλεγεί το 2027.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τα γεγονότα τον διέψευσαν καθώς λίγο αργότερα ο Σλοβένος επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει νέα υποψηφιότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης