Η Ηλέκτρα, σε μια απελπισμένη κίνηση να εμποδίσει αυτό το δέσιμο, αποκαλύπτει ποιος πυροβόλησε τον Νικόλα. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται και όσοι έφταιξαν θα πληρώσουν. Ο Σωτήρης μπαίνει στο αυτοκίνητο και κολλάει το πόδι του στο γκάζι. Μια άλλη αλήθεια, όμως, έχει αρχίσει να ξυπνά από λήθαργο ετών, όταν ο Φανούρης φτάνει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει αυτόν που πείραξε την κόρη του. Η Ηλέκτρα λέει στον Παύλο να κάνει πίσω στον γάμο, να φύγει. Κατάφερε η Ηλέκτρα τον σκοπό της; Ο Φανούρης προσπαθεί να καταγγείλει την παρενόχληση της Μυρσίνης στον Χάρη και στον Ορέστη. Επιστρέφει σπίτι και το ρίχνει στο κρασί, όταν οι μνήμες από το παρελθόν ξυπνάνε. Η κανέλα… Ποτέ του δεν του άρεσε… Η Ηλέκτρα, που βλέπει τις ελπίδες να εξανεμίζονται, προσπαθεί για μια τελευταία φορά, να εμποδίσει τον γάμο. Περασμένες μνήμες θολώνουν το μυαλό του Φανούρη, που πίνει ακατάπαυστα και αποφασίζει να κάνει κακό σε αυτόν που έβλαψε τον ίδιο, την Αλίκη και την κόρη του. Οι καμπάνες στην Αρσινόη χτυπούν πένθιμα. Αυτοκτονία ή δολοφονία; Η Αγνή είναι πλέον βέβαιη πως τα λεφτά στην Ελβετία υπάρχουν. Με έναν Σωτήρη κι έναν Μπόγρη να της ζητούν διαφορετικά πράγματα για τον Νικόλα, αποφασίζει να ακολουθήσει το δικό της πλάνο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις της συναρπαστικής ερωτικής δραματικής σειράς εποχής «Ηλέκτρα», που μεταδίδεται από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:45.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:45

Επεισόδιο 6ο: «Η αγάπη σας είναι δυνατή, νίκησε όλα τα εμπόδια», λέει ο Σωτήρης στη Νεφέλη και στον Παύλο, προσπαθώντας να πείσει, κυρίως τον εαυτό του, πως αυτός ο γάμος πρέπει να γίνει. Η Ηλέκτρα, σε μια απελπισμένη κίνηση να εμποδίσει αυτό το δέσιμο, αποκαλύπτει ποιος πυροβόλησε τον Νικόλα. «Ηλέκτρα, φτάνει» φωνάζει η Δόμνα στην κόρη της, αλλά η Ηλέκτρα είναι αποφασισμένη πια. «Θα μου σαλέψει, γιαγιά… Κάποιος πείραξε το κορίτσι μου…» διαπιστώνει ο Φανούρης. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται και όσοι έφταιξαν θα πληρώσουν. Η Δανάη, μετά τη φρικτή αποκάλυψη της μητέρας της, πηγαίνει στην ψυχιατρική φυλακή να συναντήσει τον θείο της. Εκεί, μια ακόμα μεγαλύτερη αποκάλυψη, θα δώσει στη Δανάη το τελικό χτύπημα…

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:45

Επεισόδιο 7ο: «Θέλω να του κάνω μεγάλο κακό» ξεστομίζει η Ηλέκτρα στην αδερφή της. Κακό μεγάλο, όμως, έχει ήδη πάθει ο Σωτήρης. Μπαίνει στο αυτοκίνητο και κολλάει το πόδι του στο γκάζι. Η πορεία του ανεξέλεγκτη, όπως και αυτή της Νεφέλης, που μαθαίνει ότι ο Παύλος γύρισε μόλις έμαθε για την απόπειρα αυτοκτονίας. «Είναι δυνατόν να την παντρεύεται από λύπηση;» αναρωτιέται. Και η Δανάη, όμως, αναρωτιέται αν υπάρχει αλήθεια στα όσα ξεστόμισε ο… θείος της. Μια άλλη αλήθεια, όμως, έχει αρχίσει να ξυπνά από λήθαργο ετών, όταν ο Φανούρης φτάνει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει αυτόν που πείραξε την κόρη του. Η Ηλέκτρα φτάνει στον Παύλο. Με δάκρυα στα μάτια. Του ζητάει να κάνει πίσω στον γάμο, να φύγει. Εκείνος της ρίχνει τη χαριστική βολή: «Είμαι ερωτευμένος με τη Νεφέλη».

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:45

Επεισόδιο 8ο: «Ό,τι είχαμε -αν είχαμε κάτι -ανήκει στο παρελθόν». Ο Παύλος προσπαθεί να κλείσει την ιστορία του με την Ηλέκτρα. Η Ηλέκτρα ξεσπά εναντίον του: «Σε σιχαίνομαι». Τα σώματά τους παλεύουν. Το μίσος, όμως, τελικά, δεν απέχει και πολύ από το πάθος. Αυτό το πάθος που η Νεφέλη, όσο και να ψάχνει, δεν βλέπει στα μάτια του…Το μικρό κορίτσι έχει αρχίσει να έχει αμφιβολίες. «Ίσως να ‘ναι πολύ νωρίς γι’ αυτόν το γάμο». Κατάφερε η Ηλέκτρα τον σκοπό της; Ή θα μπορέσει ο Παύλος να αλλάξει γνώμη στη Νεφέλη; Ο Φανούρης προσπαθεί να καταγγείλει την παρενόχληση της Μυρσίνης στον Χάρη και στον Ορέστη. Όμως, δεν έχει τίποτα χειροπιαστό να τους πει. Επιστρέφει σπίτι και το ρίχνει στο κρασί, όταν οι μνήμες από το παρελθόν ξυπνάνε. Η κανέλα… Ποτέ του δεν του άρεσε… Γιατί όμως; Και τι σήμαιναν τα λόγια της Αλίκης, πως ο διάολος κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι της;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:45

Επεισόδιο 9ο: Η Ηλέκτρα, που βλέπει τις ελπίδες να εξανεμίζονται, προσπαθεί για μια τελευταία φορά, να εμποδίσει τον γάμο και θυσιάζει τα πάντα. Παραδίδει τον ίδιο της τον εαυτό, σε μια ομολογία για την απόπειρα εναντίον του Νικόλα, με αντάλλαγμα τη διάλυση του γάμου της Νεφέλης με τον Παύλο. Περασμένες μνήμες θολώνουν το μυαλό του Φανούρη, που πίνει ακατάπαυστα και αποφασίζει να κάνει κακό σε αυτόν που έβλαψε τον ίδιο, την Αλίκη και την κόρη του. Η Δέσπω πέφτει στα πόδια του: «Σε παρακαλώ, πουλί μου, μείνε κοντά μου. Σκέψου τα κορίτσια σου!» Εκείνος, όμως δεν την ακούει. Συναντά τη Δόμνα και της λέει ότι είναι τυφλή, κουφή. Της μιλάει για την Αλίκη. «Όλοι θα πληρώσουν»! Κι έχει δίκιο. Θα πληρώσουν. Με τη ζωή τους.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:45

Επεισόδιο 10ό: Οι καμπάνες στην Αρσινόη χτυπούν πένθιμα. Αυτοκτονία ή δολοφονία; Ποιος μπορεί να είναι πίσω από αυτή την αποτρόπαιη πράξη και γιατί; Τις υποψίες όλων στο νησί συγκεντρώνει ο συνήθης ύποπτος, ο Νικόλας. Μα πώς θα μπορούσε; Μήπως είχε συνεργό; Η Αγνή είναι πλέον βέβαιη πως τα λεφτά στην Ελβετία υπάρχουν. Με έναν Σωτήρη κι έναν Μπόγρη να της ζητούν διαφορετικά πράγματα για τον Νικόλα, αποφασίζει να ακολουθήσει το δικό της πλάνο… Η Ηλέκτρα συνοδεύει τη Νεφέλη στην Αθήνα, για να βρουν νυφικό. Και όταν βλέπει την κόρη της νυφούλα, δίνει την ευχή της! Άλλαξε γνώμη από τη συγκίνησή της ή έχει κάποιον απώτερο σκοπό;

Η δεύτερη σεζόν της σειράς φωτίζει και πάλι το μικρό νησί της Αρσινόης. Ένοχα μυστικά, προδοσίες, εγκλήματα, έρχονται στο φως. Ο καθρέφτης γυρνάει ανάποδα. Ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα κι αδερφό, θα γίνει από θύμα θύτης. Οι επιλογές του σε αυτό το ταξίδι εκδίκησης θα τον οδηγήσουν στο μοιραίο τέλος. Ο Νικόλας, σ’ ένα ειρωνικό γύρισμα της μοίρας, θα γίνει από θύτης θύμα μιας αδίστακτης γυναίκας. Η Νέμεσις είναι εδώ για τον Νικόλα μα και για την Ηλέκτρα, που πρόδωσε τον Σωτήρη, αλλά και προδόθηκε από τον Παύλο. Ο αρραβώνας της κόρης της μαζί του θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει δεχτεί ποτέ στη ζωή της. Θα τ’ αντέξει; Ηλέκτρα, Σωτήρης, Παύλος, Νεφέλη και Νικόλας παλεύουν να ζήσουν, να λησμονήσουν, ν’ αγαπηθούν, να εκδικηθούν, να εξιλεωθούν. Όλοι τους έρμαια της μοίρας μα και των επιλογών τους. Καθένας στον πόνο του, καθένας στη μοναξιά του μα και στην οργισμένη εκδίκησή του… Στο τέλος, ποιος θα νικήσει, μα και ποιος θα διαλύσει; Τι θα απομείνει; Ραγισμένες ψυχές, σκόρπια κομμάτια χάους που μονάχα ένα χέρι θεϊκό θα μπορέσει να συναρμολογήσει.

Η σειρά θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 19:45, και αμέσως μετά το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Βίκτωρας Πέτσας (Βασίλης), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη), Νεκτάρια Παναγιωτοπούλου (Σοφία), Εμμανουήλ Γεραπετρίτης (Περλεπές- Διευθυντής σχολείου), Άρης Αντωνόπουλος (υπαστυνόμος Μίμης), Νίκος Ιωαννίδης (Κωνσταντής), Χρήστος Γεωργαλής (Σεραφεντίνογλου), Ιφιγένεια Πιερίδου (Ουρανία), Αστέριος Κρικώνης (Φανούρης), Φανή Καταβέλη (Ελένη), Παύλος Κουρτίδης (Ορέστης Μίχος), Ελένη Κούστα (Μάρω), Αλκιβιάδης Μαγγόνας (Τέλης), Ευγενία Καραμπεσίνη (Φιλιώ), Αλέξανδρος Βάρθης (Δικηγόρος Νάσος Δημαράς), Μάκης Αρβανιτάκης (πρόεδρος δικαστηρίου), Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης (αστυνομικός Χάρης), Αιμιλιανός Σταματάκης (Σταύρος).

Οι νέοι χαρακτήρες που έρχονται στη σειρά «Ηλέκτρα»: Αλεξάνδρα Παντελάκη (Δέσπω Καραβά), Ηλιάνα Μαυρομάτη (Αγνή Ντούτση), Σπύρος Σταμούλης (Αλέξης Μπόγρης).

Σενάριο: Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη
Σκηνοθέτες: Θανάσης Ιατρίδης, Λίνος Χριστοδούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Μάνος, Αντώνης Κουνέλας
Ενδυματολόγος: Έλενα Παύλου
Σκηνογράφος: Κική Πίττα
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης