Ο νέος προπονητής των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, μπορεί να φέρει πίσω το μαχητικό πνεύμα στην Εθνική Ομάδα όπως δήλωσε ο Κρίστιαν Πούλισικ μετά το 1-1 με τη Νέα Ζηλανδία την Τρίτη (10/9).

Το γκολ του Πούλισικ ισοφαρίστηκε στο φινάλε απ’ τον Μπεν Γουέιν στον αγώνα που διεξήχθη στο Σινσινάτι κι ο εξτρέμ της Μίλαν τόνισε πως ελπίζει ότι ο Ποτσετίνο μπορεί να επαναφέρει την σκληρή νοοτροπία και το ρίσκο που χρειάζεται η ομάδα για να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αργεντινός προπονητής λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του απ’ την Τσέλσι θα ηγηθεί της αμερικανικής ομάδας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, που θα φιλοξενηθεί από κοινού από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Οι ΗΠΑ έμειναν χωρίς μόνιμο προπονητή μετά τον πρόωρο αποκλεισμό τους απ’ το Copa America τον Ιούλιο που οδήγησε στην απόλυση του Γκρεγκ Μπέρχαλτερ.

«Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Πρέπει πραγματικά να ανέβουμε ένα επίπεδο», είπε ο Πούλισικ σε δημοσιογράφους αργά την Τρίτη και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνομαι πεσμένος αυτή τη στιγμή, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν καλύτερες στιγμές μπροστά μας. Ας ελπίσουμε ότι ο Ποτσετίνο θα φέρει μια κουλτούρα νικητή, μίας ομάδας που είναι πρόθυμη να πάρει ρίσκα και να κερδίσει.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, όπως η νοοτροπία και η κουλτούρα της ομάδας. Νομίζω ότι έχουμε την ποιότητα, αλλά ξέρω ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να αλλάξει».

Οι επόμενοι φιλικοί αγώνες των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένοι στις 12 και 15 Οκτωβρίου με τον Παναμά και το Μεξικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης