Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και νυν οδηγός της Aston Martin F1, Fernando Alonso, μόλις παρέλαβε το απόλυτο υπεραυτοκίνητο δρόμου, τη Valkyrie.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ ο Alonso εντάχθηκε στην οικογένεια της Aston Martin πολύ μετά την ανακοίνωση της Valkyrie, κατάφερε με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσει μια θέση για το αυτοκίνητο. Ο Ισπανός συνεργάστηκε με την υπηρεσία Q by Aston Martin bespoke για να κάνει την Valkyrie του ξεχωριστή, επιλέγοντας ένα σατινέ χρώμα Aston Martin Racing Green για να μιμηθεί το χρώμα του σημερινού του μονοθεσίου F1.

Φυσικά έβαλε και την υπογραφή του στο σύνολο ο Alonso ενώ στο εσωτερικό ο οδηγός είναι στο απόλυτο επίκεντρο με το ανθρακόνημα να κυριαρχεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aston Martin Valkyrie εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα της Red Bull Racing και διαθέτει έναν πανίσχυρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6.5 λτ. ο οποίος συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ιπποδύναμη αγγίζει τα 1.176 άλογα, και με το 0-100 να έρχεται σε 2.5δευτ. Έτσι Valkyrie αποτελεί το γρηγορότερο υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο, έχοντας μάλιστα και τελική ταχύτητα στα 402χλμ./ώρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Aston Martin Valkyrie είναι ένα αριστούργημα μηχανικής. Ωστόσο, είναι αρκετά εύθραυστο. Απαιτεί σέρβις κάθε 5.000 χιλιόμετρα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων πρέπει να ανακατασκευάζεται κάθε 50.000 χιλιόμετρα.

Όταν όμως ο Alonso παρέλαβε το υπερεαυτοκίνητο αυτό, φαίνεται πως μετά από 1 ώρα οδήγησης, χρειάστηκε να έρθει γερανός μιας και σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, το όχημα έπαθε βλάβη. Βέβαια αγοράζοντας τη Valkyrie, στην τιμή περιλαμβάνεται και μία ομάδα μηχανικών η οποία σπεύδει ανά πάστα στιγμή να επέμβει.

Η παράδοση του οχήματος έγινε στο Μόντε Κάρλο και σύμφωνα με το δελτίο τύπου, αμέσως ο πιλότος της F1 το hypercar, όμως η πρώτη του βόλτα κατέληξε κάπως έτσι…

Αφού έγινε viral το παραπάνω βίντεο και πολλοί πίστεψαν ότι όντως είχε βλάβη το hypercar, ο Alonso μέσα από το “X” δήλωσε πως δεν ισχύει τίποτα από αυτά που υποστηρίζει το βίντεο και πως αφού τελείωσε με τη βόλτα του, παρέδωσε τα κλειδιά και το όχημα στους μηχανικούς και το γερανό, ώστε να το οδηγήσουν στο σπίτι του και να μη χρειαστεί να “γράψει” παραπάνω χιλιόμετρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης