Η Φενερμπαχτσέ προσθέτει δύναμη και αθλητικότητα στη φροντ λάιν της, καθώς απέκτησε για ένα χρόνο τον Κεμ Μπιρτς. Ο 31 ετών σέντερ, ο οποίος είναι γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε την εξαετία 2017-23 στο NBA με τους Ορλάντο Μάτζικ και τους Τορόντο Ράπτορς, ενώ πέρασε το δεύτερο μέρος της παρελθούσας σεζόν στην Τζιρόνα, με την οποία είχε μέσο όρο 8.8 πόντους και 5.7 ριμπάουντ σε 12 παιχνίδια για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2023 ο Καναδός διεθνής δόθηκε με ανταλλαγή από τους Ράπτορς στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ωστόσο δεν αγωνίστηκε ποτέ με την ομάδα από το Τέξας. Ο Μπιρτς κατέγραψε 298 συμμετοχές στο NBA, έχοντας μέσο όρο 5.0 πόντους και 4.4 ριμπάουντ, ενώ στη διάρκεια της εξαετίας του στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη θήτευσε και στην G-League με τη θυγατρική ομάδα του Ορλάντο, τους Λέικλαντ Μάτζικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπιρτς επιστρέφει στη Euroleague, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17 με τον Ολυμπιακό, τον οποίο βοήθησε να φτάσει στον τελικό, ωστόσο οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από τη Φενερμπαχτσέ. Είχε μέσο όρο 7.3 πόντους και 5.6 ριμπάουντ με τα ερυθρόλευκα.

Έπαιξε στο NCAA με το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (2011-12) και στη συνέχεια μεταπήδησε σε αυτό του Νεβάδα-Λας Βέγκας (2012-14). Τον Απρίλιο του 2014 επέλεξε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του NBA, χωρίς, ωστόσο, να επιλεγεί. Άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στην D-League (νυν G League) με τους Σιού Φολς Σκάιφορς, ενώ το καλοκαίρι του 2015 πέρασε τον Ατλαντικό και αγωνίστηκε για μια σεζόν στην Τουρκία με τα «χρώματα» της Ουσάκ Σπορτίφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης