Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο εμβληματικός κινητήρας W12 της Bentley είναι παρελθόν και στη θέση του βρίσκεται ένας νέος υβριδικός V8 με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ. Αυτό το νέο μηχανικό σύνολο έκανε το ντεμπούτο του στην Continental GT Speed  και τώρα θα το βρείτε κάτω από το καπό της Flying Spur.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Flying Spur  είναι το ισχυρότερο σεντάν που έχει κατασκευάσει ποτέ η Bentley. Ο νέος υβριδικός V8 4,0 λίτρων twin-turbo αποδίδει 781 ίππους και 1.000 Νμ ροπής, ξεπερνώντας τον απερχόμενο W12 σε κάθε χαρακτηριστικό. Παρατηρείται 19% αύξηση της ιπποδύναμης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και 11% αύξηση της ροπής, ενώ χρειάζεται μόλις 3,3 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100χλμ./ώρα – μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από το παλιό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίπλα στον V8 είναι τοποθετημένη μια μπαταρία 25,9 κιλοβατώρων, η οποία παράγει 187 ίππους. Αυτό δίνει στο Flying Spur 75χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας σε ταχύτητες κίνησης μέχρι τα 140χλμ./ώρα. Αν το συνδυάσετε με τον βενζινοκινητήρα, η συνολική αυτονομία του Flying Spur ανέρχεται σε 828χλμ.

Το νέο σύστημα Active Chassis της Bentley είναι στάνταρ στη Flying Spur, συνδυάζοντας μια προσαρμοστική ανάρτηση με σύστημα τετραδιεύθυνσης, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ένα επαναρυθμισμένο λογισμικό ESC. Η Flying Spur έχει κατανομή βάρους 48,3 εμπρός και 51,7 πίσω.

Οι αγοραστές μπορούν να προσθέσουν το πακέτο αεροτομής Styling Specification στο εξωτερικό για ακόμα πιο έντονη εμφάνιση, το οποίο διατίθεται σε ανθρακονήματα ή στο χρώμα του αμαξώματος. Και μιλώντας για χρώματα, η Flying Spur έχει 101 διαφορετικές αποχρώσεις για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων οποιουδήποτε αριθμού από τα βιβλία ιστορίας της Bentley.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια τεράστια τεχνολογική αναβάθμιση χάρη στην ανανεωμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική της Bentley. Υπάρχει ένας νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια κεντρική οθόνη αφής (άγνωστου μεγέθους) που τρέχει ασύρματα τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ προσφέρει over-the-air ενημερώσεις για πράγματα όπως οι χάρτες. Ένα νέο My Bentley App Studio επιτρέπει επίσης στους ιδιοκτήτες να κατεβάζουν εφαρμογές για μουσική, παιχνίδια, πλοήγηση και άλλα.

Ένα ηχοσύστημα με 10 ηχεία και 650 watt είναι στάνταρ. Όμως οι αγοραστές μπορούν να αναβαθμίσουν σε ένα σύστημα 16 ηχείων, 1.500 Watt της Bang & Olufsen ή σε ένα σύστημα 19 ηχείων, 2.200 Watt με woofer ενσωματωμένα στα μπροστινά καθίσματα.

Η Flying Spur του 2025 θα φτάσει στις αντιπροσωπείες πριν από το τέλος του έτους με τιμή κοντά στα 250.000 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης