Η σύγκρουση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την Ίντερ για την υπόθεση του Ζοάο Μάριο συνεχίζεται, αυτή τη φορά στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

Η αρχή αυτής της ιστορίας έγινε στις 27 Αυγούστου 2016, όταν η Ίντερ ήρθε σε συμφωνία με τους Πορτογάλους για τη μεταγραφή του επιθετικού μέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συμφωνία των δύο συλλόγων, σύμφωνα με την Σπόρτινγκ, υπήρχε ρήτρα που υποχρέωνε τους «Νερατζούρι» και τον παίκτη να πληρώσουν 30 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση μεταγραφής του σε άλλο πορτογαλικό σύλλογο.

Στις 12 Ιουλίου 2021 ο Ζοάο Μάριο και η ιταλική ομάδα κατέληξαν σε συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου που τους έδενε και την επόμενη μέρα ο παίκτης μετακόμισε στην Μπενφίκα.

Εδώ προκύπτει και η δυσαρέσκεια της Σπόρτινγκ, καθώς υποψιάζονται ότι τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και η Ίντερ είχαν αναζητήσει τρόπο να απελευθερωθούν από τη συμφωνία που υπεγράφη το 2016 μεταξύ των «Λιονταριών» και των «Νερατζούρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το λόγο αυτό, η ομάδα της Λισαβόνας κατέθεσε αγωγή τον Ιούλιο του 2022 στο Εργατικό Δικαστήριο της πορτογαλικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2022, απευθύνθηκε στη FIFA με αίτημα να αναγνωριστεί η οφειλή των 30 εκατομμυρίων.

Η Ίντερ εξήγησε την κατάσταση στον ισολογισμό της στις 30 Ιουνίου 2023, ανακοινώνοντας επίσης ότι η FIFA απέρριψε την έφεση. Η τελευταία ενημέρωση για την υπόθεση αφορά τώρα την επόμενη ακρόαση.

Το CAS ανακοίνωσε σήμερα τις ημερομηνίες των ακροάσεων στη Λοζάνη τους επόμενους μήνες: συγκεκριμένα, αυτή που συνδέεται με τη σύγκρουση μεταξύ Σπόρτινγκ και Ίντερ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης