Βίντεο: Νίκος Μητρούσιας

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου, σε πολλές περιοχές της Αττικής. Η κακοκαιρία «Atena», που επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα, «χτύπησε» και το Λεκανοπέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε μέσα σε περίπου μια ώρα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κεντρικοί δρόμοι για ακόμα μια φορά. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, που πλημμύρισε με την πρώτη βροχή του φθινοπώρου. Προφανώς, κανείς δεν σκέφτηκε να καθαρίσει τα φρεάτια στον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας.

Δείτε βίντεο:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, η πυροσβεστική έχει δεχθεί 33 κλήσεις για άντληση υδάτων, τέσσερις για κοπή δέντρων και δέκα για απεγκλωβισμό από ασανσέρ, σε κέντρο Αθήνας και Γαλάτσι.

 

Αυτοί πουλούσαν ναρκωτικά σε καταστήματα της Μυκόνου

Ήχησε το 112 σε έξι περιοχές

Σε έξι περιοχές ενεργοποιήθηκε το 112, την ώρα που η κακοκαιρία «Atena» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το προειδοποιητικό μήνυμα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα εστάλη στους κατοίκους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θάσου, Σαμοθράκης, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο 11/09/2024».

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Νωρίτερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με ανακοίνωσή της επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα (9/9) σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Atena».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία – που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο – κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11 Σεπτεμβρίου).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.
  2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.
  3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του καιρού:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης