Μετά την κατάκτηση του US Open, του δεύτερου τίτλου Slam στην καριέρα του, ο Γιανίκ Σίνερ ανακουφίστηκε προσωρινά, καθώς παρήλθε το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) μπορούσε να ασκήσει έφεση για το θέμα του ντόπινγκ που τον έφερε πρωταγωνιστή, λίγο πριν το τουρνουά των ΗΠΑ.

Η προθεσμία για την άσκηση έφεσης έληξε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2024, ωστόσο η χαρά του Ιταλού τενίστα δεν κράτησε πολύ. Ο Σίνερ είχε βρεθεί θετικός σε δύο τεστ στην απαγορευμένη ουσία Κλοστεβόλη (Clostebol).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη απόφαση ανήκε στον ITIA (International Tennis Integrity Agency), τον διεθνή οργανισμό για την ακεραιότητα του τένις, ο οποίος αθώωσε τον Σίνερ προκαλώντας αντιδράσεις στο χώρο του αθλήματος, και όχι μόνο.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει, όπως διαμήνυσε ο WADA, κι ας παρήλθε ο τυπικός χρόνος. Από το Μόντρεαλ και τα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Αντιντόπινγκ έγινε γνωστό ότι «η έρευνα είναι ακόμη ανοιχτή», βάσει μιας παραγράφου του άρθρου 13.2 του Κώδικα Αντιντόπινγκ.

Αυτή η παράγραφος επιτρέπει στον WADA να ξεκινήσει την προθεσμία των 21 ημερών για προσφυγή από τη στιγμή που έλαβε πρόσθετα έγγραφα για την υπόθεση, τα οποία ζήτησε συγκεκριμένα από τον ITIA. Ουσιαστικά, ο Οργανισμός ζήτησε περαιτέρω τεκμηρίωση και δεν κοινοποίησε την ημερομηνία κατά την οποία θα τα λάβει και από την οποία θα ξεκινούσε η καταμέτρηση των 21 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το θετικό τεστ του Ιταλού τενίστα απολύθηκαν τόσο ο προπονητής Ουμπέρτο Φεράρα όσο και ο φυσιοθεραπευτής Τζάκομο Νάλντι, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε την απαγορευμένη αλοιφή για να περιποιηθεί ένα τραύμα στο δάχτυλό του και στη συνέχεια έκανε μασάζ στον τενίστα χωρίς να χρησιμοποιήσει γάντια, εξ ου και η θετικότητα του Σίνερ στην Κλοστεβόλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης