Πίσω στο 2018 γεννήθηκε μία τολμηρή, νέα μάρκα, που συνδύαζε συναίσθημα και σχεδίαση ως τις αμετακίνητες αρχές της. Ήταν η αρχή της ιστορίας της CUPRA, που συστήθηκε στον κόσμο στην πίστα Terramar στις Sitges, κοντά στη Βαρκελώνη. Σήμερα, έξι χρόνια αργότερα η εμβληματική πίστα αγώνων, δανείζει το όνομά της στον νέο ήρωα της μάρκας για μια νέα εποχή, με το λανσάρισμα του CUPRA Terramar. To νέο, σπορ SUV της μάρκας είναι εδώ. Ο CUPRA Design Director Jorge Diez, περιγράφει τη δημιουργία ενός μοντέλου που επαναπροσδιορίζει όλα αυτά που τα SUVs προσφέρουν στους τομείς του συναισθήματος, της επίδοσης και της σχεδίασης.

Από που εμπνέεστε για ένα αυτοκίνητο, όπως είναι τo CUPRA Terramar;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Για εμάς η σχεδίαση ακολουθεί τα συναισθήματα. Στην CUPRA είμασταν πάντα δεσμευμένοι να εμπνεύσουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη. Με αυτό το μοντέλο όμως, που εμπεριέχει στο όνομά του τις λέξεις terra (γη) και mar (θάλασσα), πήγαμε ένα βήμα παρακάτω. Η έμπνευση που λαμβάνουμε ως σχεδιαστές δεν πηγάζει μόνο από την εκπληκτική αρχιτεκτονική και το πνεύμα της Βαρκελώνης αλλά και από την επιρροή της Μεσογειακής κουλτούρας και τον δυνατό χαρακτήρα των ανθρώπων της. Συνδυάζοντας τα με τη φιλοσοφία μας στη σχεδίαση, πετύχαμε έναν πιο αυθεντικό τρόπο έκφρασης. Ο στόχος μας ήταν να δώσουμε έμφαση στο σημείο όπου η γη συναντά την ακατέργαστη, ατμοσφαιρική δύναμη της θάλασσας.

Οι διαστάσεις του ξεχωρίζουν χωρίς να θυσιάζουν τις σπορ του αναλογίες. Πως το πετύχατε αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είδαμε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες.  Ο ανταγωνισμός είναι στο DNA μας. Ακριβώς όπως στο America’s Cup όπου δεν υπάρχει δεύτερη θέση, για εμάς ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τη σχεδίαση. Για αυτό κατασκευάσαμε ένα επιβλητικό SUV 4.5μ. Θέλαμε να συνδυάσουμε το ύψος και τις μεγαλύτερες διαστάσεις των κλασικών SUVs με μία ‘μυώδη’ προσέγγιση και χαρακτηριστικές γραμμές υψηλών αντιθέσεων, στοιχείο της σπορ σχεδίασής μας. To εμπρός μέρος, για παράδειγμα, διαθέτει ένα μακρύ, ψηλό και επιβλητικό καπό, σχεδιασμένο σε V σχήμα για ενίσχυση της δυναμικότητάς του. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένο με έντονες γραμμές και επιφάνειες”.

Τι θα συνεισφέρει το CUPRA Terramar στη σχεδίαση της CUPRA;

“To CUPRA Terramar στοχεύει να ωθήσει τα συναισθήματα στα όρια με την τολμηρή σχεδίασή του, τις σπορ αναλογίες και τη χαρακτηριστική του εμφάνιση ενώ θα φέρει την CUPRA σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες στην Ευρώπη. Υιοθετήσαμε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, υλοποιήσαμε το πλήρες DNA της CUPRA και φτιάξαμε ένα αθλητικό, τολμηρό και υβριδικό SUV εμπνευσμένο από τη Βαρκελώνη”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης