Με το βλέμμα στραμμένο στα τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, με τη συλλογή των υπογραφών στήριξης και την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων.

Την υποψηφιότητά τους καταθέτουν και επισήμως σήμερα στην Χαριλάου Τρικούπη οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από 5.000 υπογραφές μελών του κόμματος ή από το 15% των μελών της ΚΕ. Όλοι οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι έχουν πιάσει και ξεπεράσει το όριο που προβλέπει το καταστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ μπορούν να προέλθουν και να καταθέσουν την αίτηση υποψηφιότητας και τις υπογραφές από τις 17:00 έως τις 21:00 το απόγευμα στην Χαριλάου Τρικούπη και σύμφωνα με πληροφορείς στα γραφεία του κόμματος θα προσέλθουν εκπρόσωποι τους καθώς βρίσκονται σε προεκλογικές περιοδείες ενώ ο κ. Κατρίνης θα μεταβεί ο ίδιος.

Οι υποψηφιότητες θα ανακηρυχθούν πιθανότατα την Τρίτη. Επίσης αναμένεται να εξεταστεί και το θέμα της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα.

Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος πήρε πρωτοβουλία και συζήτησε με τους εκπροσώπους των υποψηφίων να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος στο άρθρο 36 του καταστατικού περί ασυμβίβαστου και να δεσμευτούν όλοι γι’ αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ ο  πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή έχει πει ότι θα δοθεί λύση με θεσμικό τρόπο, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ερμηνεία του άρθρου και να λυθεί το ζήτημα και να παρουσιαστούν οι υποψηφιότητες στην Κεντρική Επιτροπή στις 15 Σεπτεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης