Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με ψήφους 163 υπέρ και 120 κατά.

Όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της καταμέτρησης των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει ξανά στις κάλπες για εκλογή προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση του Σ. Κασσελάκη, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Τα επόμενα βήματα ως το συνέδριο

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η συνεδρίαση της Κ.Ε.

Ως προς τις από εδώ και πέρα κινήσεις, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει άμεσα (πιθανόν αύριο ή μεθαύριο) για να δώσει εισήγηση προς την ΚΕ για τη μεθοδολογία του συνεδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κεντρική Επιτροπή, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, θα συνεδριάσει ως η αρμόδια να αποφασίσει τα πάντα για το συνέδριο, μεταξύ άλλων και για τις ημερομηνίες του έκτακτου συνεδρίου.

Στο έκτακτο συνέδριο θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και θα γίνει και πολιτική συζήτηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Ο Νίκος Παππάς στην ΔΕΘ αντί του Κασσελάκη

Στην ΔΕΘ τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Παππάς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής δεν είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος.

Το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Με ψήφους 163 υπέρ και 120 κατά τα μέλη αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη θέση του ο πρόεδρος του κόμματος.

Στην κρίσιμη ψηφοφορία ψήφισαν 210 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με κάλπη και 76 με τηλέφωνα, ενώ απείχαν 9. Συνολικά το σώμα μετρά 295 μέλη.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα και αν θα έχουμε άμεση εκλογή νέου προέδρου από τη βάση ή σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου.

Η πρώτη δήλωση Κασσελάκη: «Έβαλαν κουκούλες στα μέλη της Κ.Ε. για να περάσει η πρόταση δυσπιστίας»

«Είμαι λυτρωμένος.
Διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκα.
Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη κιόλας μέρα τη ψήφο των μελών του κόμματος.
Έτσι πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο. Τώρα τα ξέρετε όλα.Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία, η νομενκλατούρα του κόμματος και οι διάφορες φράξιες να επιστρατεύσουν πρακτικές που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς καταφέρνοντας ακόμα και να εξευτελίσουν τα αξιότιμα μέλη της επιτροπής φορώντας τους κουκούλα.
Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα.
Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.»

Η διαδικασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζεται, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις γύρω από τη διοργάνωση της εκλογικής πια διαδικασίας. Θα συζητήσουν για τη μορφή του έκτακτου συνεδρίου.

Δηλώσεις του Παύλου Πολάκη μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε.

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σκιαγράφησε ο Παύλος Πολάκης λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που απέφερε και την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Κρητικός βουλευτής τόνισε πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στην επόμενη μέρα: «Μετά από μία επίπονη διαδικασία και ένα καθαρό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού μετά την πρόταση μομφής.

Δήλωσα εξ αρχής ότι είμαι στη διάθεση του κόμματος για την επόμενη μέρα.
Κατέθεσα ένα συνολικό προγραμματικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για την επόμενη μέρα του κόμματος. Στόχος δεν είναι άλλος από το να ρίξουμε σύντομα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Καλώ όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν συντεταγμένα και ενωτικά στις διαδικασίες νέας εκλογής, χωρίς ακραίες εκφράσεις όπως αυτές που ακούστηκαν στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης.

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να υπάρξει ενωτικό κλίμα, ο κ. Πολάκης απάντησε:

«Μπορούμε να πάμε μαζί, η αριστερά ξέρει να κουβεντιάζει. Εγώ πρώτος έχω πει ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα στηρίζω το κόμμα. Και φυσικά μπορούμε να ρίξουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Για το εάν πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα, ο κ. Πολάκης απάντησε: «Φυσικά και μπορεί, αν το θέλει».

Δήλωση του πρώην προέδρου της Κ.Ο. Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου

«Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος πολύ σύντομα μέσα από ΚΕ και συνέδριο. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σήμερα τα μέλη της ΚΕ αποφάσισαν να αλλάξει σελίδα, με ό,τι αποφασίσουμε συλλογικά να συνεισφέρουμε όλοι. Στο συνέδριο θα συζητήσουμε και για οργανωτικά θέματα. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει. Δεν είναι η ώρα για μια συζήτηση που αφορά πρόσωπα. Η απάντηση ήταν ότι σήμερα ναι υπάρχει επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει ούτε νομενκλατούρα ούτε κουκουλοφόροι. Δεν νομίζω ότι έχει κανέναν μεμπτό. Η ΚΕ και οι βουλευτές έχουν εκλεγεί απευθείας από τη βάση. Με την ίδια νομιμοποίηση που έχει και ο Στέφανος Κασσελακης. Η δημοκρατία έχει σταθερούς κανόνες για όλους και ολες.»

Επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα από Νίκο Μωραΐτη

Επίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε του ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης λίγα λεπτά μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή στην οποία υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.

Στην μακροσκελή ανάρτησή του ο Νίκος Μωραΐτης χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς όπως «άνθρωπος των παρασκηνίων και «μέγας δολοπλόκος» προσθέτοντας ότι σήμερα «ξεχείλισε ο βόθρος».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Προσωπικά, τους λογαριασμούς μου με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβα και τους έκλεισα πριν λερωθώ (κι άλλο) από τη σημερινή ημέρα που ξεχείλισε ο βόθρος.

Όμως αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι ζήτημα ενός κόμματος. Είναι ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Μεταπολίτευσης, όργανο ενός κόμματος, ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, με 56%, πριν από μόλις 11 μήνες.
Και μάλιστα, όργανο από εκλεκτορικό σώμα του 2019, επί του πρώην Προέδρου δηλαδή!

Τα μεγάλα λάθη Κασσελάκη -και κυρίως την αφέλεια και ευπιστία του- τα έχω επισημάνει.
Όμως εδώ έχουμε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Μην ψάχνετε τα πώς και τα γιατί.
Ένας μπορούσε. Ένας το έκανε.
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Φεβρουάριο για «νέες εκλογές».
Η υποψηφιότητα της εκλεκτής του.
Αυτά δεν ήταν προτάσεις ενός απερχόμενου δημοκρατικού ηγέτη. Ήταν ΕΝΤΟΛΕΣ ενός ιδιοκτήτη που δε βρήκε ζωή έξω από το κόμμα του.
Τότε ήταν ανέτοιμοι.
Είχαν όλο τον μηχανισμό και όλο τον χρόνο.

Το φάντασμα της πολιτικής ζωής του τόπου.
Ο άνθρωπος των παρασκηνίων.
Ο μέγας δολοπλόκος.
Αυτός που ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς, Μελανσόν, χαρακτήρισε προφητικά ως «μία από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» (αχ, κι εμείς χαμπάρι τότε…).

Ο Αλέξης Τσίπρας.
Μαζί με 87 ανθρωπάκια της καρέκλας, τρομαγμένα από το «θα τα αλλάξω όλα», συν έναν νεάντερταλ, ανατρέπουν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο ενός κόμματος.

Προσωπικά, απολογούμαι.
Για τη δική μου στήριξη,
Για τη δική μου ευπιστία.
Γιατί το «Πρώτη φορά Αριστερά» ήταν τόσο ονειρικό που παρέσυρε κι εμένα – ως Αριστερό πολίτη- σε αυτό που έγινε εφιάλτης.

Άνθρωποι αριστεροί και «αριστεροί», μέσα σε 4,5 χρόνια εξουσίας μετατράπηκαν σε καρεκλανθρώπους και απολογητές του Συστήματος.

Ένα «αμερικανάκι» δεν ήξερε, ήρθε, είδε την κουρτίνα, είπε «αυτό τι είναι;», την τράβηξε και βγήκε όλη η μπόχα.
Μπορεί να το πλήρωσε πολύ ακριβά, όμως η προσφορά του είναι μεγάλη.
Έδειξε ότι το τέρας δεν κρύβεται μόνο στο διεφθαρμένο καθεστώς της Δεξιάς, του Μητσοτακισμού, του Σημιτισμού, των πολιτικών τζακιών. Μπαίνει και στην Αριστερά, μπαίνει όπου υπάρχει ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ο Κασσελάκης έδειξε πώς με 4,5 μόνο χρόνια εξουσίας, μετατρέπονται σε τζάκια τα κούτσουρα.»

Αντίδραση των τρολ μετά το «ναι» στην ΚΕ – Δείτε τι γράφει το «Marka2»

«Ανάσταση ‼️
Ελευθερια‼️
Ο φαύλος έπεσε
163 υπέρ του να φυγει και 123 κατα
Αντίο
@skasselakis

Μπορείς να βγάλεις άνετα τα εισητηρια της επιστροφής στον Αμέρικα
Με προσωρινό προεδρείο ή πρόεδρο κοινης αποδοχής στο Εκτακτο Συνέδριο
Παμε για Εκλογές για την αναδειξη νέου προέδρου»

Διαβάστε τι συνέβη στη χθεσινή (7/9) συνεδρίαση της Κ.Ε.:

Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης