Την ανάγκη υιοθέτησης ενός μητροπολιτικού μοντέλου διαχείρισης των έργων πρόληψης για την αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής απέναντι στις φυσικές καταστροφές, αναδεικνύει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παραχωρώντας συνέντευξη στην ειδική έκδοση της εφημερίδας Karfitsa, που είναι αφιερωμένη στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει την ανάγκη «να υπάρχει επιτέλους ένας υπεύθυνος για το πλέγμα των αναγκαίων παρεμβάσεων» και δηλώνει πως «εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε μια τέτοια ευθύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές του Λεκανοπεδίου Αττικής, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει: «Κάθε άνθρωπος που χάνεται, κάθε δέντρο που καίγεται και κάθε ανθρώπινη περιουσία που καταστρέφεται, μας γεμίζει θλίψη. Μας σοκάρει και μας πληγώνει». Παράλληλα, συγχαίρει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την ταχύτατη ανταπόκριση στην καταγραφή των ζημιών και στην υποστήριξη των πληγέντων, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για άμεση αποκατάσταση ολόκληρου του «πράσινου κεφαλαίου» που χάθηκε.

Όσον αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης μια σειρά μεγάλων έργων που καθυστερούσαν για δεκαετίες. «Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα έχουμε καθαρίσει, για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, όλα τα υπόγεια τμήματα του Κηφισού ποταμού, σε μήκος 8,6 χλμ. Παράλληλα, επιταχύνουμε έργα, όπως ο νέος μεγάλος συλλεκτήριος αγωγός ομβρίων υδάτων μήκους 1.213 μέτρων, που θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου 2025, ενώ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση, προκειμένου τα έργα αυτά να χαρακτηρίζονται “Μητροπολιτικά”, για να προχωράμε με κάθετες αδειοδοτήσεις και άμεσες απαλλοτριώσεις, ώστε να μην χρονοτριβούμε» όπως τονίζει.

Τέλος, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς καταθέτει το όραμά του για την Αττική, εκφράζοντας την επιθυμία να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου εντός της επόμενης πενταετίας: «Θα ήθελα να έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου. Παλεύω για αυτό καθημερινά και ζητώ από τώρα οι πολίτες να με κρίνουν αυστηρά όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης