Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το πρώτο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι (θα ακολουθήσει το 2ο πέρασμα που είναι και η Wolf Power Stage σηματοδοτώντας τη λήξη του Ράλλυ) βρίσκει ξανά τον Γάλλο Ogier ταχύτερο από όλους με χρόνο 11:38.6. Ένας χρόνος καλός, αλλά όχι αρκετά καλός για να προσπεράσει τον πρωτοπόρο Neuville ο οποίος έχει απόσταση ασφαλείας και για αυτό στη συγκεκριμένη Ε.Δ. οδήγησε επιφυλακτικά κάνοντας χρόνο 11:51.8.  Δεύτερος ταχύτερος στο Ελευθεροχώρι 1 ήταν ο Tanak με 11:41.1 και τρίτος ο Evans με 11:41.1 επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον με μία Ε.Δ. να απομένει, το χάσμα του ενός λεπτού ανάμεσα στον Neuville και τον δεύτερο Ogier δεν φαίνεται να κλείνει. Η πρώτη ημέρα κόστισε στον Ogier ο οποίος το πάλεψε με νύχια και με δόντια για να επανέλθει, όμως ο αλάνθαστος Neuville έχοντας αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, οδήγησε αμυντικά και με στρατηγική, εξασφαλίζοντας την 1η θέση. 

Θυμίζουμε πως οι οδηγοί που ήταν ταχύτεροι χθες στην Υπερειδική «Σείριος», για να πάρουν τους βαθμούς, πρέπει σήμερα να ολοκληρώσουν τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ελευθεροχώρι: Μήκος 18.29χλμ. 1ο πέρασμα: 10:15 – WOLF Power Stage 13:15

Μία από τις πλέον κλασικές ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις – τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια. Ξεκινάει έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δριμαίας. Από εκεί ο δρόμος γίνεται πάρα πολύ γρήγορος μέχρι το ύψος της δεύτερης λίμνης (χωρίς νερό). Μετά από περίπου 1,5 χλμ. γίνεται και πάλι πολύ στενός. Η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι πριν το Μοναστήρι, όπου τερμάτιζε παλιότερα, πλέον συνεχίζει ευθεία για ακόμα 650 μέτρα και τερματίζει στις παρυφές του χωριού Μενδενίτσα, όπου θα γίνει και η απονομή της WolfPowerStage.

 

Η γενική κατάταξη μετά και την Ε.Δ.

Οι δηλώσεις των οδηγών

Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Δύσκολες συνθήκες, με λάσπη κάτω από τα δέντρα και στεγνό χώμα όπου χτυπάει ο ήλιος. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει».

Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA

«Η πρόσφυση αλλάζει, σε κάποια σημεία είναι στεγνή η ειδική, σε άλλα λασπωμένη. Δεν πήραμε ρίσκο».

Jourdan SERDERIDIS / Frédéric MICLOTTE

«Γλιστράει πολύ. Είμαστε αργοί στη λάσπη. Υπήρχαν πολλές πέτρες και είχαμε ένα κλατάρισμα, λίγο πριν το τέλος της ειδικής».

Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς είχαμε κάνει αναγνωρίσεις υπό βροχή πριν μερικά χρόνια, οπότε ξέραμε τι μας περιμένει σε κάποια σημεία. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για εμάς και την ομάδα».

Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Οδηγήσαμε φυλαγμένα, ήταν δύσκολη ειδική. Ο κινητήρας ακόμη δεν λειτουργεί ιδανικά».

Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS

«Όλο το Σαββατοκύριακο ήταν καλό, έχω καλό αυτοκίνητο, αλλά σταθήκαμε άτυχοι με το πρόβλημα στο τούρμπο και χάσαμε 2,5 λεπτά. Είναι δύσκολο να ανακάμψεις ακόμα και στην Ελλάδα. Η Wolf power stage είναι σημαντική».

Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Ήταν δύσκολο σε κάποια σημεια, με πολλή λάσπη. Δεν πήραμε ρίσκο. Θα παλέψουμε για την τρίτη θέση. Ο Τanak είναι λίγο πίσω. Αν όλα πάνε καλά, θα πετύχουμε το στόχο μας».

Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Ο δρόμος είναι κατεστραμμένος. Είναι ένας εφιάλτης.Ήμουν πολύ προσεκτικός, δεν αξίζει το ρίσκο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης