Ο Γιανίκ Σίνερ προκρίθηκε στον τελικό του US Open (8/9, 21:00, Eurosport 1), επικρατώντας στον ημιτελικό του Βρετανού Τζακ Ντρέιπερ με 7-5, 7-6(3), 6-2.

Ο Ιταλός, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, φάνηκε ότι τραυματίστηκε στον καρπό σε πτώση του στο δεύτερο σετ, αλλά κατάφερε να φτάσει στον δεύτερο τελικό της καριέρας του σε τουρνουά γκραν σλαμ, ύστερα από την κατάκτηση του τροπαίου στο Australian Open.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τίποτε δεν πήγε… καλά στο ματς για τον 22χρονο Ντρέιπερ, ο οποίος έκανε εμετό τρεις φορές στο δεύτερο σετ, καθώς ταλαιπωρήθηκε πολύ από τη ζέστη και την υγρασία, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό γκραν σλαμ.

Ο δεύτερος φιναλίστ στο μονό των ανδρών είναι ο Τέιλορ Φριτζ. Ο Αμερικανός νίκησε 4-6, 7-5, 4-6, 6-4, 6-1 στον άλλο ημιτελικό τον συμπατριώτη του, Φράνσις Τιαφόε, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό τουρνουά γκραν σλαμ.

Μεγάλο «όπλο» του Φριτζ ήταν το σερβίς του, με το Νο 12 του ταμπλό να «κλείνει» το ματς με έναν από τους 16 άσους του στον αγώνα. Ο Τιαφόε ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς, αλλά σταδιακά… «έμεινε» από ενέργεια και δεν είχε άλλη… βενζίνη στο ρεζερβουάρ για το τελευταίο σετ, με τα 50 αβίαστα λάθη και τα εννέα “double faults” στην διάρκεια του ματς να του κοστίζουν ακριβά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ο Φριτζ βρίσκεται μια νίκη μακριά από το τρόπαιο, προκειμένου να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα κατακτήσει εκ νέου το US Open ύστερα από 21 χρόνια, καθώς ο Άντι Ρόντικ είχε θριαμβεύσει στο φημισμένο τουρνουά το 2003.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης