«Πίστεψα στον Κασσελάκη και τον στήριξα, αλλά έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ευθέως θέμα ηγεσίας.

«Καταθέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» ανακοίνωσε στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O βουλευτής Χανίων ζήτησε εκλογή προέδρου και δεν κατέθεσε πρόταση μομφής, ενώ ανέπτυξε το πρόγραμμά του για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί η πρόταση μομφής των «87». Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου.

«Στηρίζω τη μομφή που κατατέθηκε. Αν δεν περάσει η πρόταση δυσπιστίας παραμένω. Καταθέτω υποψηφιότητα για την ηγεσία. Αν χάσω παραμένω. Δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου» ξεκαθάρισε.

«Οδήγησες μόνος σου το κόμμα σε εκλογές» διεμήνυσε ο Πολάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εν συνεχεία, ζήτησε από τους «87» να μείνουν στο κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παύλος Πολάκης ανταπάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη και στα περί ομοφοβίας και lifestyle, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι «εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ».

 

Η ομιλία μου τώρα στην Κεντρική Επιτροπή…

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

 

Η ομιλία του Παύλου Πολάκη στην ΚΕ

«Μου λένε ζητάς καρέκλα, όχι δεν ζητάω αν ήθελα θα είχα βάλει και πέρυσι. Πίστευα ότι υπάρχει ελπίδα σε έναν νέο άνθρωπο που φαινόταν και φαίνεται με καλό παιδί και δεν έχει σχέσεις με την διαπλοκή. Τόσο τον Αλέξη όσο και τον Στέφανο τον στήριξα χωρίς καμία προϋπόθεση χωρίς κανένα αντάλλαγμα χωρίς συμφωνία για θέσεις. Έπεσα έξω και καλό παιδί είναι και φιλότιμο παιδί αλλά για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν κάνει. Δεν θέλω χειροκρότημα για αυτό γιατί εγώ πικραίνομαι για αυτά που λέω, αλλά δεν μπορώ πλέον να μην τα πω. Η συνεχόμενη αλλά και σε ένα βαθμό εμμονική υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής, των προσωπικών του επιλογών, του πλούτου του, του γούστου του, της επιτυχημένης προσωπικής του πορείας μέσω των κοινωνικών δικτύων, και της τηλεόρασης δυστυχώς σκέπασε από την πρώτη ημέρα κάθε προγραμματική θέση του κόμματος.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούγονται στην κοινωνία όχι μόνο γιατί δεν τις λέμε όπως τις είπα εγώ πριν αλλά γιατί καλύπτονται από τον θόρυβο που δημιουργεί ο σύντροφος Στέφανος Κασσελάκης. Ένας θόρυβος που και ο ίδιος επιδιώκει και που από ένα σημείο και μετά φαίνεται να αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους του. Ο κόσμος έχει μάτια για τον Στέφανο δεν έχει αφτιά, γιατί τα σκεπάζει όλα αυτή η εικόνα της υπερπροβολής των προσωπικών του επιλογών. Δεν θα απαντήσω στις προηγούμενες προσβολές. Εγώ ήμουν ο πρώτος, που στις 15 Αυγούστου είπα στηρίζουμε τον Στέφανο. Δεν έχω καμία ομοφοβική ιδιότητα που προσπαθούν κάποιοι εντέχνως να μου δώσουν. Σαφώς και διαφώνησα και επιμένω και μέχρι τώρα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, θεωρώ και επιμένω ότι μπορούσε με νομοθετικές ρυθμίσεις του συμφώνου συμβίωσης να καλυφθούν τα κενά, και είμαι αντίθετος στην τεκνοθεσία όχι για τα ομόφυλα αλλά και για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Και μπορώ να το στηρίξω και με ποια προϋπόθεση και μόνο θα μπορούσε να γίνει ανεκτό. Και είμαι κάθετος σε αυτό και νομίζω ότι είναι και η πλειοψηφία της κοινωνίας και δεν είναι ομοφοβική σε αυτό το πράγμα.

Και επίσης εμένα οι 8, οι 9 στις 10 δημοσιεύσεις μου είναι πολιτικές. Ναι και το ψαροντούφεκό μου ανεβάζω και τη μηχανή μου ανεβάζω και δεν θεωρώ κάτι κακό. Το πρόβλημα δεν είναι τι ανεβάζεις στο TikTok. Εγώ την Δώρα στην εξέδρα μιας προεκλογικής μου ομιλίας δεν την ανέβασα ποτέ. 

Στο 4ο συνέδριο που δυναμιτίστηκε από την επιστολή του Αλέξη ξαναστήριξα τον Στέφανο. Και είπα ότι δεν πρέπει να πάμε σε νέες εκλογές αλλά πρέπει να συγκροτηθεί ένα πολιτικό όργανο που να βγάζει γραμμή. Συγκροτήθηκε κανένα πολιτικό όργανο; Σύντροφε Παππά συγκροτήθηκε κανένα πολιτικό όργανο μετά το συνέδριο εκείνο; Ε, σύντροφε Καπνισάκη συγκροτήθηκε; Ή απλά υπήρξε ένα στενό επιτελείο που ορθώς είχε ο πρόεδρος αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό. Το οποίο υποκατέστησε και την Αριστερά και τη συλλογικότητα και τα πολιτικά όργανα  και επιτελείο του πολιτικού σχεδιασμού. Δεν είναι το πρόβλημα ότι ο πρόεδρος δεν έχει συμβούλους το πρόβλημα είναι ότι δεν συγκροτεί ένα πολιτικό όργανο όπου θα παίρνει και την ευθύνη για τον τρόπο που εκφωνούμε το πολιτικό πρόγραμμα και όχι κάθε μέρα αυτό που θεωρούμε ότι είναι πιο σοβαρό να το κάνουμε μέσω των κοινωνικών δικτύων. δεν είμαι εναντίον. Ήταν και ο μόνος τρόπος να αμυνθώ στη δολοφονία χαρακτήρα που μου έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. 

Εγώ δεν κάνω καμία σχέση με σενάρια κεντροαριστερής διαπλοκής απολύτως καμία. Εγώ την ημέρα που με διέγραφαν δήλωσα ότι ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι χρειάστηκαν ένα μήνα να καταλάβουν ότι η Λινού ήταν στημένο και ψεύτικο αυτό που έκανε. Και ναι με πείραξε σύντροφοι και με πίκρανε που κάποιοι σύντροφοι και ο σύντροφος Πρόεδρος χωρίς μια κουβέντα μαζί μου και παραβλέποντας κάθε αγώνα και μάχη που είχα δώσει για την ιστορία, να με διαγράφουν μέσω των ΜΜΕ χωρίς να το μαθαίνω. Και ναι βεβαίως εγώ μετά έψαξα τη Λινού αλλά ένα μήνα ήμουν βορρά, αλλά δεν υπάρχει μόνο το νόμιμο αλλά και το ηθικό. 

Αυτά τα λέω όλα αυτά με το θάρρος του ανθρώπου που δεν έκανα καμία περατζάδα στα κανάλια να εκθέτω το κόμμα μου […] Εγώ δεν βγήκα ποτέ στα κανάλια να κάνω κακό στο κόμμα μου. Αλλά ώπα, μπάστα, φθάνει. 

Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Με αυτή τη γραμμή με αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να νικήσουμε. Για αυτό βάζω ζήτημα ηγεσίας γιατί δεν μπορούμε να νικήσουμε. Εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθα το καλοκαίρι του 2012. Γιατί ήρθα γιατί είχα μια εμπειρία δύο χρόνων ως δήμαρχος Σφακίων. Γιατί κατάλαβα ότι όταν έχεις στα χέρια σου μια εξουσία έστω μικρή μπορείς να βελτιώσεις αισθητά τη ζωή των ανθρώπων. Ετσι γνώρισα τον Αλέξη, είδα ότι ήταν καθαρός γιατί ήταν ο μόνος άνθρωπος από το 45 και μετά που είπε πάμε να κυβερνήσουμε για να σώσουμε τη χώρα. Για αυτό ήρθα για αυτό άλλαξα πράγματα και στο υπουργείο για αυτό με κυνήγησαν για αυτό μιλάνε για Πολακισμό. Ο Πολακισμός είναι τιμή μου και καμάρι μου. Είναι η ασυμφιλίωτη μάχη με τη διαπλοκή και είναι και το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η υλοποίηση μέτρων που αλλάζει τη ζωή προς όφελος των ανθρώπων. 

Για αυτό λέω Σύντροφε πρόεδρε δεν μπορείς. Για αυτό προχώρησε στην έκκληση που σου κάνω -ήταν διχαστική η ομιλία σου πριν- στην προκήρυξη εκλογών για να πάμε μαζί ενωμένοι. Εγώ το δηλώνω από τώρα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, γιατί υποψηφιότητα θα δηλώσω, για να κάνω πράξη αυτά που πριν γιατί θεωρώ ότι μπορώ να ηγηθώ μιας τέτοιας πορείας και στην αριστερά και στο κίνημα και στον συνδικαλισμός. Δηλώνω ξεκάθαρα και καλώ και τους πάντες να το δηλώσουν ότι ανεξαρτήτως με το πώς θα πάμε σε εκλογές είτε αν συμφωνήσει ο πρόεδρος είτε θα υπάρξει μομφή που θα υπερψηφιστεί ή θα είναι οριακή ή δεν ξέρω εγώ τι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι θα παραμείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε και να ρίξουμε τον Μητσοτάκη. Δεν έχω καμία διάθεση να αυτονομηθώ και να φτιάξω ένα κόμμα τύπου Ζωή ή Βαρουφάκη με μεγαλύτερα ποσοστά από αυτούς με ενδιαφέρει μια υπόθεση κυβερνώσας Αριστεράς για αυτό καλώ όλους από όλη την Ελλάδα  να ενισχύσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξουν τον Μητσοτάκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης