Στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 07/09 συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Wyndham στο Μεταξουργείο. Όλα δείχνουν ότι μετά τις έντονες αντιπαραθέσεις των προηγουμένων ημερών ανάμεσα σε στελέχη του κόμματος και την ηγεσία η σημερινή συνεδρίαση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, αφού σκοπός της συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το κόμμα για τον προσυνεδριακό διάλογο και για το Καταστατικό Συνέδριο του Οκτώβρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όμως έχει μετατοπιστεί στην στάση που θα τηρήσουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Κασσελάκη.

Η ομάδα των 87 αποφάσισε να προχωρήσει σε μομφή

Χθες η ομάδα των «87» του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα. Πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν ότι η συνεδρίαση κατέληξε να συντάξει ένα άκρως σκληρό κείμενο πολιτικής κριτικής προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ πάρθηκε η απόφαση να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημη μορφή αναμένεται να πάρει και η αμφισβήτηση του Παύλου Πολάκη προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Κρητικός βουλευτής φαίνεται αποφασισμένος να του ασκήσει σκληρή κριτική και να ζητήσει ξανά (όπως έκανε στην Πολιτική Γραμματεία) να στηθούν κάλπες.

Τι ορίζει το καταστατικό

Το καταστατικό ορίζει ότι για να περάσει μια πρόταση μομφής από την Κεντρική Επιτροπή πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+ 1 ψήφο του αριθμού των μελών της.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 148 ψήφοι, αφού το Οργανο αποτελείται από 295 μέλη.

Επίσης, κάποιοι θεωρούν πως θα πρέπει να στηθεί κάλπη και να γίνει μυστική ψηφοφορία, ενώ άλλοι λένε πως το καταστατικό ορίζει ρητά ονομαστική και φανερή ψηφοφορία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης