«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα» ήταν οι πρώτες λέξεις που προσπάθησε να αρθρώθει ο κτηνοτρόφος που έπεσε θύμα της βάρβαρης δολοφονικής επίθεσης στο Βιλανδρέδο του Ρεθύμνου.

“Κλειδί” ως προς το κίνητρο της ανατριχιαστικής αυτής υπόθεσης, είναι το κόψιμο της γλώσσας του 69χρονου από τον κουκουλοφόρο με την μαύρη κάλτσα στο πρόσωπο, που τον πυροβόλησε ενώ βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιό του. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κρήτης περιστατικό, που παραπέμπει σε καρτέλ της Νοτίου Αμερικής και αιματηρά ξεκαθαρίσματα, που μόνο η φαντασία ενός σεναριογράφου θα μπορούσε να επινοήσει και ο υπόκοσμος να εκτελέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Σάββατο 07/09 αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με το πώς κόπηκε η γλώσσα του 69χρονου κτηνοτρόφου. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την φρικιαστική αυτή υπόθεση αναμένουν τα επόμενα 24ωρα να δουν πως θα εξελιχθεί η υγεία του θύματος και πότε θα είναι σε θέση να δώσει μια πρώτη κατάθεση για όλα όσα συνέβησαν.

Μάλιστα ο 69χρονος κτηνοτρόφος εσπευσμένα μεταφέρθηκε τη νύχτα της Παρασκευής σε ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που έχει από 6-7 σφαίρες στα άκρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολυτραυματίας φέρει μεταξύ άλλων τραύμα σε αρτηρία στο πόδι, ενώ είναι πολύ σοβαρό και το τραύμα στη σπονδυλική του στήλη με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου συμπεριλαμβανομένου και αγγειοχειρουργού να αποφασίζουν τη μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης

Η αστυνομία ερευνά μαρτυρίες και οπτικό υλικό απο το ποιμνιοστάσιο, ενώ είναι βέβαιο ότι η δολοφονική επίθεση σχετίζεται με επίθεση σε βάρος του γιού του με καυστικό υγρό φέτος τον Ιούλιο στον Κουμπέ Ρεθύμνου. Να υπενθυμίσουμε ότι για το συμβάν εκείνο έχει ήδη προφυλακιστεί ως ηθικός αυτουργός ο 40χρονος συντοπίτης του θύματος.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου εξετάζοντας το υλικό από κάμερα ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει ο κτηνοτρόφος στο ποιμνιοστάσιό του, «βλέπουν» το αυτοκίνητο του δράστη να σταθμεύει στον χώρο, χωρίς όμως να μπορούν να διακρίνουν τον οδηγό του. Το συγκεκριμένο όχημα, φέρεται να ανήκει σε άτομο, που ήταν σε αντιπαράθεση με την οικογένεια του θύματος για το “πέρασμα” των αιγοπροβάτων. Ο βασικός ύποπτος της δολοφονικής επίθεσης δεν έχει εντοπιστεί, παρότι έχουν εκδοθεί αναζητήσεις και πρόκειται για μέλος της οικογένειας που είχε κτηματικές διαφορές με το θύμα.

Δείτε τι έγραφε η «Ζούγκλα» για την επίθεση με καυστικό υγρό

Ήδη η οικογένεια του κτηνοτρόφου «δείχνει» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και δήλωσε πως πίσω από την επίθεση στον 69χρονο βρίσκονται κτηματικές διαφορές, για τις οποίες μάλιστα είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό και ένας από τους τρεις γιους του.

Δείτε τι έγραφε η «Ζούγκλα» για τη σύλληψη των δραστών

Η οικογένεια του κτηνοτρόφου υποστηρίζει πως οι δύο επιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους και έγιναν επειδή αρνείται να πουλήσει μια έκταση γης μέσα στην οποία βρίσκεται και το πατρικό του 69χρονου.

Τι αποκαλύπτει για τις κάμερες ο γιός του θύματος

Σοκαριστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει ο γιος του 69χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως στο σημείο υπάρχουν κάμερες, οι οποίες έχουν καταγράψει έναν εκ των δραστών.

«Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου. Κι αυτή τη στιγμή, είναι ακόμα σε ανάρρωση. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέεται. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αυτός του αδελφού μου την έκανε τη ζημιά, πήγαν να του κάνουν ζημιά με το καυστικό υγρό… Η κλίκα του. Η κλίκα του τώρα τα κάνει όλα αυτά. Γιατί έχουμε κάμερες γύρω-γύρω στον στάβλο που έγινε, τον έχει καταγράψει η κάμερα τον έναν από τη στιγμή που διέφυγε», τόνισε ο γιος του 69χρονου κτηνοτρόφου.

Τι είπε ο γιός του που τον βρήκε αιμόφυρτο

Ο γιος του θύματος μίλησε στο Mega και περιέγραψε το μαρτύριο που πέρασε ο πατέρας του.

«Τον βρήκα εγώ…τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε “φάει” και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει “φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα”.
Από εκεί και έπειτα, διακομίστηκε, μαζί με την μητέρα μου εδώ πέρα (σ.σ. στο νοσοκομείο) με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του.
Εγώ δεν επικοινώνησα ξανά με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα daynight.gr στον κτηνοτρόφο υπήρξαν προειδοποιητικά μηνύματα, αφού είχε βρει αρκετές φορές σκισμένα τα λάστιχα του αγροτικού του αυτοκινήτου, ενώ στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει τους δράστες, που μάλιστα φέρεται ότι υπέδειξαν τον εντολέα τους και ηθικό αυτουργό της επίθεσης, ο οποίος και σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο τελεί ήδη υπό κράτηση.

Όπως λέει ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση, ακόμα και τώρα, το πρόβλημα στα μάτια από την επίθεση με καυστικό υγρό παραμένει «Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω βγει από το νοσοκομείο. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά».

Ο εφιάλτης που έζησε ο γιος του κτηνοτρόφου

O δικός του εφιάλτης εκτυλίχθηκε στις 31 του περασμένου Ιουλίου. Εκείνο το πρωί, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό. Με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις και 3 άτομα να παραμένουν υπό κράτηση.

«Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα scooter, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», περιέγραψε το θύμα της επίθεσης.

Το χρονικό της αιματηρής ενέδρας

Ο άτυχος κτηνοτρόφος πήγε στις 6:30 το πρωί στο ποιμνιοστάσιό του, το οποίο βρίσκεται μόλις 500 μέτρα έξω από το χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o άνδρας άνοιξε την μπροστινή πόρτα της αποθήκης, μπήκε στο εσωτερικό και στη συνέχεια άνοιξε την πίσω πόρτα για να ποτίσει τα ζώα του.

Εκεί βρίσκονταν κρυμμένοι οι δράστες, οι οποίο τον πυροβόλησαν περίπου έξι φορές τραυματίζοντάς τον στα πόδια και το χέρι και του έκοψαν τη γλώσσα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας αιμόφυρτο το θύμα.

Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται επί ποδός αναζητώντας τον άγνωστο δράστη ή τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του κτηνοτρόφου ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν σπεύσει στην περιοχή και το σημείο όπου εντοπίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος ο 69χρονος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης