του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις μονόωρες δοκιμές του απογεύματος της Παρασκευής να καθορίζουν ποιοί αναβάτες της κατηγορίας MotoGP θα περνούσαν απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες και ποιοί θα έδιναν την μάχη των πρώτων κατατακτηρίων, οι αναβάτες  βγήκαν στην πίστα του Misano έτοιμοι για τη μάχη των τελευταίων λεπτών.

Πριν τις τελικές επιθέσεις στο χρόνο, ήταν ο Pedro Acosta που κρατούσε την πρώτη θέση, όμως όλα αυτά άλλαξαν όταν μπήκαν τα νέα μαλακά ελαστικά. Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο ο Enea Bastianini πέρασε μπροστά, για να δει τον Acosta να του απαντάει αμέσως και με τη σειρά του να χάνει την πρώτη θέση από τον Marc Marquez. O Acosta μάλιστα λίγο μετά θα είχε μια πτώση και έτσι έχασε πολύτιμο χρόνο στο τελικό αυτό στάδιο.

Ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στο 1:30 ήταν ο Jorge Martin με 7 λεπτά να απομένουν. Φαινόταν ότι θα ήταν άλλη μια Πρασκευή που ο Martin θα κυριαρχούσε, όμως ο Francesco Bagnaia (που ακόμα δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την πτώση της Αραγονίας) κατάφερε στα τελευταία λεπτά να φτάσει στο 1:30.685 και να πάρει την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ο Marc Marquez στη δεύτερη θέση, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Jorge Martin. Ο Franco Morbidelli έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, με τον Enea Bastianini να ακολουθεί.

Έκτος και πρώτος εκτός των πέντε Ducati μπροστά, ήταν ο Pedro Acosta με την ΚΤΜ, μπροστά από τον Marco Bezzecchi (Ducati) και τον Maverick Viñales. (Aprilia) Τη δεκάδα έκλεισαν οι Fabio Quartararo (Yamaha) και Jack Miller (KTM).

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Practice Classification for RSM MotoGP PR

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης