«Η απόφαση της τελευταίας μας Κεντρικής Επιτροπής λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να ηγηθεί μίας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Αν είχαμε υπηρετήσει αυτή την απόφαση με συνέπεια και χωρίς να “διανθίζουμε” τη δημόσια εικόνα μας με αντιπαραθέσεις, οι οποίες έχουν και ακραίο χαρακτήρα, θα είχαμε κάνει πάρα πολλά βήματα. Και στη συνθήκη ακραίας φθοράς της Ν.Δ. θα υπήρχε εικόνα δυνητικής ανατροπής του σκηνικού μέσα από τη δρομολογούμενη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Υπάρχει ένα ισχυρό δίλημμα. Απέναντι στα σενάρια διασπάσεων το μόνο που μπορεί να σταθεί είναι αυτό που έχουμε συναποφασίσει και πρέπει, επιτέλους, να υπηρετήσουμε», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως εξήγησε, «το να μεταφέρουμε στη βάση διλήμματα, τα οποία εμείς δεν μπορούμε να λύσουμε με σύνθεση και συνεννόηση, δεν είναι κάτι που ανταποκρίνεται στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο. Το κόμμα έχει και πολιτικό και προγραμματικό και στελεχιακό απόθεμα. Έχει θέσεις και αποφάσεις που δεν έχουν βρει χώρο στη δημόσια συζήτηση». Λέγοντας, λίγο αργότερα, ότι «όποιος θέλει αλλαγή ηγεσίας, θα πρέπει να κάνει πρόταση μομφής».

Ο Νίκος Παππάς, αφού επεσήμανε ότι «έχουμε δημοσιοποιήσει θέσεις και για την ακρίβεια και για το φορολογικό, αλλά επισκιάζονται από δημόσιες τοποθετήσεις, οι οποίες αδικούν και αυτούς που τις κάνουν αλλά και τη συλλογική μας προσπάθεια», υπογράμμισε πως «όταν βάζει κάποιος ένα ζήτημα τόσο κορυφαίο (σ.σ.: περί αλλαγής ηγεσίας) δεν μπορεί να μην έχει συγκροτήσει εναλλακτική στρατηγική και να μην την έχει καταγράψει σε ένα κείμενο. Έχει υπάρξει μία λαθολογία, όχι μία εναλλακτική πλατφόρμα. Η πλατφόρμα που έχουμε ψηφίσει, σχεδόν ομόφωνα, είναι ενεργή, είναι η απόφαση του κόμματος που περιμένει να βρει χώρο στον δημόσιο διάλογο για να εφαρμοστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης