Η σειρά «Η παραλία», σε σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη και σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου, που αγαπήθηκε από το κοινό για τις δυνατές ιστορίες, τους πολύπλευρους χαρακτήρες και το ειδυλλιακό σκηνικό της Κρήτης, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00, με διπλό επεισόδιο.

Η «Παραλία» θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 22:00, και αμέσως μετά το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη σεζόν της σειράς μάς μεταφέρει στην Κρήτη του 1975, σε μια εποχή όπου η Ελλάδα αφήνει σιγά σιγά πίσω της το σκοτάδι της χούντας και η Δημοκρατία παλεύει να βρει τα πατήματά της στο ανασυγκροτημένο ελληνικό κράτος. Στους λαξευμένους βράχους των Ματάλων, παλιοί και νέοι χαρακτήρες συνυπάρχουν και αναζητούν την ταυτότητά τους μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

Ταυτόχρονα, μια σκοτεινή ιστορία από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής έρχεται στην επιφάνεια, απειλώντας ακόμα μια φορά να στοιχειώσει το παρόν. Μια ιστορία που όλοι λίγο έως πολύ ήξεραν, αλλά πολύ συνειδητά επέλεξαν να ξεχάσουν, και όσοι την έζησαν και επιβίωσαν, αργά ή γρήγορα, θα ζητήσουν εκδίκηση.

Η επιστροφή του Παύλου (Δημήτρης Κίτσος) στην πατρογονική γη και η γνωριμία του με την Ιφιγένεια (Αφροδίτη Λιάντου) θα φέρουν στην επιφάνεια έναν απαγορευμένο, αλλά ταυτόχρονα παράφορο, έρωτα. Ο Παύλος προσπαθεί να πάρει την εξουσία στα χέρια του, ενώ η Ιφιγένεια να τη διατηρήσει. Δεν γίνεται ο ένας να επιτύχει, χωρίς να αποτύχει ο άλλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά «Η παραλία» επιστρέφει για μια δεύτερη σεζόν γεμάτη ίντριγκες, συγκινήσεις και εκπλήξεις. Μια ωδή στην Κρήτη, στην ομορφιά της φύσης και στη δύναμη του απαγορευμένου έρωτα.

Η συνέχεια της αγαπημένης σειράς υπόσχεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστική, με τους παλιούς ήρωες να έρχονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και νέους χαρακτήρες να φέρνουν φρέσκο αέρα στην ιστορία.

Πόσα μυστικά μπορεί να κρύβονται στα άδυτα νερά των Ματάλων;

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια και από το βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» (εκδόσεις Ψυχογιός) της Πηνελόπης Κουρτζή.

Οι περιλήψεις των επεισοδίων

Πρεμιέρα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Επεισόδιο 1ο: Η άφιξη του Παύλου στην Κρήτη, ύστερα από μακροχρόνια απουσία, φέρνει αναμνήσεις και μια αίσθηση αποξένωσης από την πραγματικότητα της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, το χωριό των Ματάλων ζει στους ρυθμούς των πρώτων δημοτικών και κοινοτικών εκλογών μετά την περίοδο της επταετίας. Ο Χάρης κάνει πρόταση γάμου στην Ειρήνη, ενώ η Νόνα με τον Ρόμπερτ δουλεύουν αρμονικά στον φούρνο, καθώς νέοι χίπηδες καταφθάνουν στην παραλία μέρα με τη μέρα. Την ήρεμη ζωή των κατοίκων των Ματάλων έρχεται να διαταράξει μια εξαφάνιση προκαλώντας την ανησυχία της Νόνας, η οποία ζητάει τη βοήθεια του νέου χωροφύλακα Κολτσιδάκη. Η ημέρα κορυφώνεται με την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, που προκαλεί έντονα συναισθήματα στους κατοίκους, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές συγκρούσεις που φανερώνονται δημιουργούν ένα σκηνικό γεμάτο προκλήσεις και ανατροπές για το μέλλον της κοινότητας.

Επεισόδιο 2ο: Η επιστροφή του Γράντου στην Κρήτη φέρνει νέες ανατροπές στη ζωή του χωριού. Ο Διονύσης και ο Δημητρός τον υποδέχονται με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς η παρουσία του Γράντου ανοίγει πληγές από το παρελθόν. Στο καφενείο του χωριού, ο Κολιτσιδάκης εκφράζει την ανησυχία του για την εξαφάνιση της κυρίας Αγγελικής, ενώ η νέα κοινοτάρχισσα προσπαθεί να διαχειριστεί τις απαιτήσεις των χωριανών για τον καινούργιο δρόμο. Παράλληλα, η Ειρήνη και ο Χάρης αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις στη σχέση τους, ενώ η σχέση της Μαρίας με τη Νάταλι δοκιμάζεται. Η επανένταξη του Παύλου στην καθημερινότητα του χωριού συνοδεύεται από απρόσμενες αποκαλύψεις για την οικογένεια Αρχοντάκη.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Επεισόδιο 3ο: Στο φούρνο της Νόνας, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την εξαφάνιση της κυρίας Αγγελικής, με τον παπα-Νικόλα να εκφράζει την ανησυχία του για το ξαφνικό της τέλος. Ο Κολτσιδάκης και ο Χάρης διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος, ενώ οι μελανιές στο σώμα της κυρίας Αγγελικής προκαλούν περαιτέρω ερωτήματα. Στο μεταξύ, ο Παύλος και ο Διονύσης αντιμετωπίζουν τις δικές τους εντάσεις, με τον Παύλο να προσπαθεί να καταλάβει την αλλαγή στη στάση του πατέρα του. Η Ναταλί συναντά τη Γαλλίδα χίπισσα Σοφί, η οποία εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της για την αναβίωση του μπαρ Mermaid, βάζοντας τη Ναταλί σε σοβαρές σκέψεις για την επαναλειτουργία του καφέ. Ο Γράντος ζητά εξομολόγηση από τον Παπα-Νικόλα, δείχνοντας σημάδια μετάνοιας για το παρελθόν του, ενώ η Κερασία ανησυχεί βαθιά για την επανεμφάνισή του και την επίδραση που μπορεί να έχει στο παιδί της. Παράλληλα, η Ελένη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στο ξενοδοχείο των Τουφεξήδων, καθώς προσπαθεί να επιλύσει οικονομικές εκκρεμότητες και να αποκαταστήσει τη θέση της, όμως η Φανή και ο Χρήστος την υποδέχονται με ψυχρότητα και απειλές.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Επεισόδιο 4ο: Η Ελένη βρίσκεται σε δυσχερή θέση μετά την παραβίαση του σπιτιού της και, καθώς ο Κολιτσιδάκης την επισκέπτεται για να εκτιμήσει τη ζημιά, εκείνη, ανήσυχη, τον πιέζει για απαντήσεις φοβούμενη για την ασφάλειά της. Παράλληλα, η σχέση του Παύλου και της Ιφιγένειας δοκιμάζεται μετά από μια παθιασμένη νύχτα, με τον Παύλο να παλεύει με τα συναισθήματά του και την Ιφιγένεια να αμφιταλαντεύεται μεταξύ του Παύλου και του παρελθόντος της. Ο Παύλος επισκέπτεται τον τάφο της μητέρας του, αναζητώντας καθοδήγηση. Στο σπίτι της Ειρήνης, η σχέση της με τον Χάρη αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς η Ειρήνη αποκαλύπτει στοιχεία για το παρελθόν της που συνδέονται με την Αγγελική και για τα οποία ο Χάρης δεν είχε ιδέα. Στο μοναστήρι, η Νικολίνα έρχεται σε σύγκρουση με την ηγουμένη, η οποία αποφασίζει να την απομακρύνει από τη μονή, προκαλώντας αναταράξεις μεταξύ των μοναχών.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Επεισόδιο 5ο: Η άφιξη της Έιμι προκαλεί αναστάτωση στον Παύλο, ο οποίος προσπαθεί να προσαρμοστεί τόσο στην ξαφνική της παρουσία όσο και στην επιθυμία της να γνωρίσει την οικογένειά του. Ταυτόχρονα, ο Δημητρός παλεύει με τα συναισθήματά του προς τη Σοφί και την απογοήτευση που του προκαλεί η απόρριψή της. Η σχέση της Ελένης και του Διονύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς προσπαθούν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τους Τουφεξήδες και τον αδελφό της Ελένης. Στο καφενείο του χωριού, οι συζητήσεις για την κυρία Αγγελική συνεχίζονται αμείωτες, με τον Κολιτσιδάκη να εστιάζει τις έρευνές του στις φήμες και τα παλιά μυστικά του χωριού. Κατά την κηδεία της κυρίας Αγγελικής, οι παρόντες βυθίζονται στις σκέψεις τους και οι αλληλεπιδράσεις τους αποκαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες και συναισθήματα. Ο Γράντος προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Κερασίας και του παιδιού του, ενώ η Κερασία παραμένει διστακτική και φοβισμένη. Σε μια νότα αισιοδοξίας, η Ναταλί αποφασίζει να επανεκκινήσει το μπαρ Mermaid παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχοντας την υποστήριξη της Αναστασίας.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Επεισόδιο 6ο: Η Ιφιγένεια και ο Παύλος, παρά τις προσπάθειές τους να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο, δεν μπορούν να αντισταθούν στην έλξη που τους ενώνει καθώς τους κυριεύει το πάθος. Παράλληλα, η Ειρήνη και ο Χάρης βρίσκονται μπλεγμένοι σε μυστικά που αφορούν το παρελθόν του χωριού, με την Ειρήνη να ανακαλύπτει στοιχεία που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα. Η Κερασία ανησυχεί για την ασφάλεια του παιδιού της και παλεύει με τις αλήθειες που πρέπει κάποια στιγμή να του αποκαλύψει, ενώ ο Μανώλης προσπαθεί να βοηθήσει την Μπέρτα και την Γιούντιθ, με την αφέλειά του να δημιουργεί απρόσμενες καταστάσεις. Την ίδια στιγμή, η Μαίρη και ο Διονύσης ανακαλύπτουν παλιά και νέα αισθήματα που τους φέρνουν πιο κοντά, ενώ η ένταση στο σπίτι των Αρχοντάκηδων αυξάνεται, με τον Παύλο και τον Διονύση να συγκρούονται έντονα. Ο Δημητρός, προσπαθώντας να βρει τη θέση του, δέχεται τη φιλία της Σοφί, που εισάγει μια αχτίδα φωτός στην καθημερινότητά του.
Για να δείτε το φωτογραφικό υλικό των πρώτων 6 επεισοδίων, πατήστε εδώ.

Ας γνωρίσουμε τους νέους χαρακτήρες της σειράς «Η παραλία»:

Ιφιγένεια Τουφεξή (Αφροδίτη Λιάντου): Η Ιφιγένεια είναι μια νέα γυναίκα αρκετά χειραφετημένη για την εποχή στην οποία ζει, που διεκδικεί με πάθος τις επιθυμίες και τα όνειρά της, χωρίς να εγκλωβίζεται στη θέληση της οικογένειάς της και στις κοινωνικές συμβάσεις. Σπούδασε ναυτιλιακά και οικονομικά στο Λονδίνο και, παρόλο που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει στη ζωή της, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά στο μέλλον. Η σχέση της με τον Παύλο (Δημήτρης Κίτσος) αρχίζει παθιασμένα, οδηγώντας και τους δύο σε μια ερωτική δίνη χωρίς επιστροφή.

Φανή Τουφεξή (Αλεξία Καλτσίκη): Η Φανή Τουφεξή, προερχόμενη από μια αστική οικογένεια του Πειραιά, είδε την περιουσία της να αυξάνεται σημαντικά μετά τον γάμο της με τον Χρήστο Τουφεξή. Αν και ζουν ξεχωριστές ζωές, διατηρούν την εικόνα της ενότητας για τα παιδιά τους και την επαγγελματική τους εικόνα. Η Φανή είναι σκληρή και επιθετική, συχνά παίρνοντας τις αποφάσεις για την οικογένεια και τις επιχειρήσεις τους. Η ελευθεριότητά της προκαλεί δυσαρέσκεια στον Χρήστο, ενώ παράλληλα η συγκρουσιακή σχέση της με την κόρη της, Ιφιγένεια, συχνά φέρνει τις δύο γυναίκες σε αντιπαράθεση.

Χρήστος Τουφεξής (Κώστας Κάππας): Ο Χρήστος Τουφεξής κατάφερε να διευρύνει την περιουσία τους μέσω των ναυτιλιακών του δραστηριοτήτων. Παρά τις διαφορετικές τους ζωές, ο Χρήστος και η Φανή εμφανίζονται ενωμένοι για χάρη των παιδιών τους και της επαγγελματικής τους εικόνας. Ο Χρήστος στηρίζεται στους υπαλλήλους του και είναι πιο διστακτικός στα επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα. Συχνά υποχωρεί σε ζητήματα που αφορούν την κόρη τους, Ιφιγένεια, προσπαθώντας να διατηρήσει την ειρήνη στην οικογένεια.

Απόστολος Τουφεξής (Χρήστος Κραγιόπουλος): Ο Απόστολος είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας Τουφεξή, είναι ο καλλιτέχνης της οικογένειας. Είναι ευαίσθητος και διαμετρικά αντίθετος με τους γονείς του. Η μητέρα του είναι πιο σκληρή μαζί του, ενώ ο πατέρας του δεν τον εμπιστεύεται λόγω των ερωτικών του επιλογών, γεγονός που επιβεβαιώνεται όταν ο Απόστολος επιστρέφει στα Μάταλα με τον καινούργιο του σύντροφο.

Σοφί (Ντένια Στασινοπούλου): Η Σοφί είναι μια νεαρή Γαλλίδα χίπισσα που εμφανίζεται στην περιοχή. Έχοντας έναν αυτιστικό αδελφό, έχει αναπτύξει την ικανότητα να διαχειρίζεται ανθρώπους στο φάσμα με ψυχραιμία και κατανόηση. Αναπτύσσει μια απροσδόκητη σχέση με τον Δημητρό.

Μπέρτα (Σύρμω Κεκέ): Η Μπέρτα είναι μια νεαρή Βελγίδα χίπισσα που εμφανίζεται στην περιοχή. Γυναίκα μυστηριώδης, σκληρή και αμετακίνητη, η Μπέρτα καταφθάνει στα Μάταλα με μια κρυφή ατζέντα που σύντομα θα απειλήσει να διαταράξει την ειρήνη της περιοχής.

Άρια (Ειρήνη Γιώτη): Η Άρια, μια σαγηνευτική και ήρεμη Δανέζα, εμφανίζεται στο χωριό ως η νέα σύντροφος του Γράντου, τον οποίο γνώρισε σε ένα από τα μπάρκα του στην Κοπεγχάγη. Η Άρια ακολουθεί τον Γράντο στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, έτοιμη και κατασταλαγμένη να ξεκινήσει μαζί του ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, ανυποψίαστη για τις προκλήσεις και τις ανατροπές που την περιμένουν.

Γιούντιθ (Αντριάνα Σαράντη): Φαινομενικά χαλαρή και με χίπικη ιδεολογία, η Γιούντιθ είναι στην πραγματικότητα μια γυναίκα που έχει έρθει στην περιοχή με κρυφή ατζέντα και συγκεκριμένο στόχο να αποσπάσει πληροφορίες από τους κατοίκους της περιοχής.

Έιμι (Ευθαλία Παπακώστα): Η Έιμι είναι μια ισχυρή γυναίκα με μεγάλη φιλοδοξία και ικανότητες, η οποία εργάζεται ως δικηγόρος. Η σχέση της με τον Παύλο αντιπροσωπεύει μια πολυδιάστατη επιλογή: τον βλέπει ως οικονομική λύση για τα προβλήματα του πατέρα της, ενώ ταυτόχρονα τον θεωρεί «κελεπούρι», λόγω της οικονομικής του ευχέρειας. Είναι πολύ ενεργητική και αντιμετωπίζει δυναμικά τα προβλήματα στη σχέση της με τον Παύλο, διαισθανόμενη από την αρχή την απειλή που αντιπροσωπεύει η Ιφιγένεια.

Ιάκωβος Γεροντάκης (Άλκης Μπακογιάννης): Ο Ιάκωβος είναι το καλομαθημένο και προστατευμένο παιδί της οικογένειας Γεροντάκη, ευγενικός αλλά φανερά αδέξιος στις κοινωνικές του δεξιότητες. Οι γονείς του, θέλοντας να εξασφαλίσουν μια καλή οικονομική συμμαχία, προσπαθούν να τον προξενέψουν με την Ιφιγένεια. Ο Ιάκωβος αποδέχεται το πλάνο τους και προσπαθεί αδέξια να κερδίσει την καρδιά της Ιφιγένειας, παρόλο που αντιλαμβάνεται ότι οι πιθανότητες του είναι λιγοστές.

Παίζουν: Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρης Καλαφάτης), Μαρία Ναυπλιώτου (χήρα – Ειρήνη), Νικολάκης Ζεγκίνογλου (πιτσιρικάς – Μανώλης), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Μπέτυ Λιβανού (Νικολίνα Αρχοντάκη), Γιώργος Νινιός (Δημητρός Αρχοντάκης), Μαίρη Μηνά (Μαίρη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Αναστασία Γερωνυμάκη (Νικολαΐς Μπιμπλή), Άντριαν Φρίλινγκ (Ρόμπερτ), Νικόλας Παπαϊωάννου (Κολτσιδάκης), Νίκος Καραγεώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ)

Οι νέοι χαρακτήρες που έρχονται στη σειρά «Η παραλία»: Αφροδίτη Λιάντου (Ιφιγένεια Τουφεξή), Αλεξία Καλτσίκη (Φανή Τουφεξή), Κώστας Κάππας (Χρήστος Τουφεξής), Χρήστος Κραγιόπουλος (Απόστολος Τουφεξής), Ντένια Στασινοπούλου (Σοφί), Σύρμω Κεκέ (Μπέρτα), Ειρήνη Γιώτη (Άρια), Ανδριάνα Σαράντη (Γιούντιθ), Ευθαλία Παπακώστα (Έιμι), Άλκης Μπακογιάννης (Ιάκωβος Γεροντάκης).

Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Εμπνευσμένο από την πρωτότυπη ιδέα των: Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια
Εμπνευσμένο από το βιβλίο: «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός»
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Γιώργος Κικίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτοπαππά, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Σωκράτης Μπασιακούλης
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Αποστολίδης
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions
Παραγωγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης