Αστυνομικοί στο Μόναχο πυροβόλησαν το πρωί της Πέμπτης, 5 Σεπτεμβρίου, έναν άνδρα, ο οποίος είχε προηγουμένως πυροβολήσει δύο φορές εναντίον τους έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό στο Μόναχο. Ο δράστης υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βαυαρίας, Γιοάχιμ Χέρμαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφτασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτήριο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτήριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς, ωστόσο έχει αποκλείσει την περιοχή του κέντρου, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο. Η επιχείρησή της συνεχίζεται, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου.

Το περιστατικό συμπίπτει με τη σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972. Στο κτήριο του ισραηλινού προξενείου βρίσκονταν πολύ λίγοι εργαζόμενοι. Από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Μονάχου αποτελεί το πρώην αρχηγείο του ναζιστικού κόμματος, που τώρα είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση του ταραγμένου παρελθόντος της πόλης.

Ένας Γερμανός δημοσιογράφος βιντεοσκόπησε τη φασαρία από το παράθυρο του διαμερίσματός του. Στο βίντεο, ακούγεται καταιγισμός πυροβολισμών. Ένας τρομοκρατημένος πολίτης εθεάθη να απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο.

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης