Διοργανώνεται μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη τιτλοφορούμενη «Ο Μίκης της Νέας Σμύρνης», με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τη σύμπραξη της Δημοτικής Χορωδίας Νέας Σμύρνης «Σμύρνα», την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Θέατρο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Αξίζει να αναφερθεί πως η  συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ιωνικές Γιορτές 2024 του Δήμου Νέας Σμύρνης για την ιστορική επέτειο των 50 χρόνων Αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κοσμαγάπητα τραγούδια του συνθέτη ερμηνεύουν:

Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παναγιώτης Πετράκης, Χρυσηίδα.

Σολίστ στο μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια συναυλία αφιερωμένη στα 50 χρόνια Δημοκρατίας (1974-2024) και στον Μίκη Θεοδωράκη της Νέας Σμύρνης, που με τη μουσική και τα τραγούδια του έδωσε στη πόλη μας ήχο αντίστασης στη δικτατορία, έμπνευση για αγώνα, συναίσθημα και όραμα.

Η «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με καταξιωμένους ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στο έργο του Μίκη, του οποίου το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος το έγραψε στη Νέα Σμύρνη όπου διέμενε από το 1938 έως τη δικτατορία του 1967.

Δημότης Νέας Σμύρνης, κάτοικος στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 39, ξεκινά από την πόλη μας την αγωνιστική του δράση και την οικουμενική μουσική του. Εδώ, θα ακούσει για πρώτη φορά το 1961 ο Οδυσσέας Ελύτης από το πιάνο του ίδιου του συνθέτη, το μελοποιημένο στο Παρίσι «Άξιον Εστί» .

Η μητέρα του Ασπασία Πουλάκη γεννήθηκε στο Τσεσμέ της Μικρασίας. Στη Νέα Σμύρνη, θα γνωρίσει και θα παντρευτεί τη Σμυρνιά Μυρτώ Αλτίνογλου (ο πατέρας της υπήρξε καθηγητής της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και στην Καταστροφή του ’22). Από εδώ θα διαφύγει την 21η Απριλίου 1967 και εδώ θα επιστρέψει στον Πανιώνιο για να ξεκινήσει τις μεταπολιτευτικές συναυλίες του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης