Ένα μυστηριώδες έγκλημα που αφορά την κλοπή ενός αρχαίου αγαλματιδίου από μουσείο θα έχουν τη δυνατότητα να ερευνήσουν οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο escape room και με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν «ερευνητές σκηνής εγκλήματος για μία μέρα» ανακαλύπτοντας τα μυστικά της διερεύνησης εγκλημάτων και βιώνοντας τη συναρπαστική εμπειρία της επίλυσης ενός μυστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι μία μόνο από τις «ατραξιόν» που θα προσφέρει το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στη φετινή ΔΕΘ, όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά τις πολυδιάστατες δράσεις και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ασφάλεια και την προστασία της κοινωνίας μας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την προσοχή των επισκεπτών αναμένεται να προσελκύσουν και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR) που έχουν αναπτυχθεί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δοκιμάζοντας αυτά τα γυαλιά, οι επισκέπτες – και ειδικότερα οι νεότερης ηλικίας – θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ώστε μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον να μάθουν πώς να προστατεύονται από τις σύγχρονες απειλές του κυβερνοχώρου. «Αυτή η εμπειρία συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκπαίδευση, κάνοντας την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος προσιτή και ενδιαφέρουσα για όλους», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πέρα από τις παραπάνω δράσεις, το περίπτερο της αστυνομίας στην 88η ΔΕΘ θα προσφέρει μια σειρά από ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικό υλικό και διαδραστικές δραστηριότητες που καλύπτουν θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η αθλητική βία, η ασφάλεια στο διαδίκτυο, η οδική ασφάλεια καθώς και ζητήματα προστασίας, κακοποίησης και παραβατικότητας ανηλίκων. Στα παιδιά που θα επισκεφτούν το περίπτερο θα διανεμηθούν – όπως κάθε χρόνο – εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό, καθώς και αναμνηστικά δώρα και άλλες εκπλήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης