Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ τάχτηκε υπέρ της αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε ο πρόεδρος, λέγοντας πως η εικόνα του κόμματος σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον κατηγόρησε πως διαγράφει όποιον διαφωνεί με την «ανύπαρκτη πολιτική του».

Όπως ανέφερε αρχικά: «Συμφωνώ με την πρόταση για αλλαγή του κόμματος καθώς αυτό το κόμμα, όπως έχει διαμορφωθεί νομίζω πως δεν θυμίζει σε τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Προοδευτική Συμμαχία και την Αριστερά γενικότερα, άρα καλώς μετονομάζεται. Εάν δεν υπάρχει και η λέξη Αριστερά μέσα θα είναι ακόμη καλύτερα γιατί αντικατοπτρίζει καλύτερα αυτό που πραγματικά είναι. Δεν είναι Αριστερά, μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη, ειδικά με τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν και τις πρακτικές που ακολουθούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα κόμμα που αφήνει τις αρχές και τις αξίες της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης πίσω, κάνει άλλα πράγματα και είναι σαν να έχει πάρει εργολαβία το να αφήνει τη ΝΔ με τις άθλιες πολιτικές που εφαρμόζει για τον ελληνικό λαό, ελεύθερη να κάνει ότι θέλει», συνέχισε.

«Ανύπαρκτη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – Όποιος διαφωνεί ή φεύγει ή διαγράφεται»

«Έχουμε μια ΝΔ που καταρρέει και έχουμε και μια αξιωματική αντιπολίτευση που είναι στο 8,5% και έχει και άλλο κάτω», επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το εάν παραμένει ο ίδιος στέλεχος του κόμματος ή έχει διαγραφεί, απάντησε πως «υπάρχει μια προειλημμένη απόφαση από την ηγετική ομάδα του κόμματός μας και του Στέφανου Κασσελάκη, όποιος διαφωνεί ή υποχρεώνεται να φύγει ή να διαγραφεί, γιατί εναντιώνεται με την ανύπαρκτη πολιτική πρόταση που καταθέτει».

«Ο Κασσελάκης στηρίζει τον Μητσοτάκη»

«Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ και αυτά τα συμφέροντα θέλουν μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση, μια αντιπολίτευση που δεν θα ασκεί τον θεσμικό της ρόλο, δεν θα δίνει όραμα στον ελληνικό λαό και δεν θα προσπαθεί συνεχώς να κάνει οραματικές προτάσεις. Η ηγεσία με αυτά που κάνει εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό συγκεκριμένων συμφερόντων που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη», συνέχισε.  «Άρα ο Κασσελάκης στηρίζει Μητσοτάκη;» ρωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης και απάντησε «προφανώς».

Στη συνέχεια τάχτηκε υπέρ την διεξαγωγή εκλογών στο κόμμα, ενώ είπε πως «τα μέλη του κόμματος εξέλεξαν τον Κασσελάκη σε συγκεκριμένες συνθήκες για να μην βγει ένας μηχανισμός, που κατά την άποψή μου, έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το πού πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι εκτός κόμματος. Δεν σημαίνει πως ο κόσμος είχε συγκεκριμένα πολιτικά πλαίσια που εκφράστηκαν».

Για τα όσα έγιναν με τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε πως «το πολιτικό έλλειμμα που έχει ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική του ομάδα φαίνεται σε μια σειρά από ζητήματα και απλών χειρισμών, διότι ή έπρεπε να διαγραφεί από την ΚΟ για τον λόγο που τον διέγραψαν και να μην γυρίσει ή όφειλε να μην τον είχε διαγράψει. Αυτό δείχνει και μια άλλη αντίληψη για την πολιτική πρακτική που έχει ο ίδιος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης