«Πονοκέφαλο» σε αλυσίδες super market, προμηθευτές αλλά και αγρότες, έχει προκαλέσει ένα νέο trend στο TikTok, με συνταγές από food blogger, που προκάλεσαν τέτοιο ομαδικό ντελίριο με αποτέλεσμα τα αγγούρια να έχουν οριακά εξαφανιστεί από την αγορά της Ισλανδίας.

Όλα άρχισαν όταν ο TikToker «The Cucumber Guy» άρχισε να ανεβάζει στο TikTok συνταγές, στις οποίες το βασικό υλικό είναι το αγγούρι, με αποτέλεσμα το απόθεμα του λαχανικού της χώρας να εξαντληθεί και να ξεκινήσουν εισαγωγές από την Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι Ισλανδοί αγρότες αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση του γνωστού λαχανικού. Παρότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Hagkaup, αμφισβήτησε τη σύνδεση μεταξύ της ζήτησης και της τάσης στο TikTok, μιλώντας στο BBC παραδέχτηκε πως οι πωλήσεις αγγουριών έχουν ξαφνικά υπερδιπλασιαστεί.

Οι food bloggers γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πολλοί TikTokers που ανεβάζουν τα δικά τους πιάτα και τις συνταγές τους. Έτσι, οι food bloggers «χτίζουν» σταδιακά ένα πιστό κοινό, το οποίο δοκιμάζει και προωθεί τα …πιάτα τους, φτιάχνοντας παγκόσμιες μόδες, που μπορεί να απογειώσουν ή και να «χαντακώσουν» διεθνώς κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης