Τι κι αν αγωνίστηκε χωρίς τους βασικούς και αναντικατάστατους φέτος Νίκο Λυμπερόπουλο και Τραϊανό Δέλλα; Τι κι αν στο τελευταίο μισάωρο έπαιζε με παίκτη λιγότερο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ, παίζοντας, μετά από αρκετό καιρό, με ψυχή και πάθος, επικράτησε με 3-2 του Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Η ομάδα του Χιμένεθ με το σημερινό τρίποντο έφτασε τους 37 βαθμούς και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τον Μπλάνκο στο 36΄, ο Μπερνς έκανε το 0-2 στο 49΄, ωστόσο οι γηπεδούχοι μείωσαν με πέναλτι του Λεάλ, στο 60ο λεπτό, μπαίνοντας εκ νέου στο ματς.

Στις καθυστερήσεις, ο Γεωργέας, μετά από πάσα-μισό γκολ του Μίτσελ, έκανε το 1-3, ενώ ο Φραγκουλάκης με φάουλ, δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση που καταλογίστηκε η «εσχάτη των ποινών» υπέρ του Εργοτέλη, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μανωλάς, αφήνοντας την Ένωση με 10 παίκτες.

O αγώνας

Η ΑΕΚ προσπάθησε και πέτυχε να επιβάλει τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας καλές ευκαιρίες στο 12ο λεπτό με το σουτ του Ματέος, που παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Δασκαλάκη και την προσπάθεια του Μπλάνκο στο 21΄, που αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 28΄, ο Αργεντινός επιθετικός της Ένωσης υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ χωρίς να είναι κι ενώ έφευγε μόνος, αλλά στο 36΄ ο στράικερ της ΑΕΚ πήρε την εκδίκησή του: ο Γκερέιρο γύρισε την μπάλα από δεξιά και ύστερα από τη σύγχυση που ακολούθησε ο ευρισκόμενος στο έδαφος Μπλάνκο την έστειλε στα δίχτυα.

Το εις βάρος τους τέρμα φάνηκε να αφυπνίζει τους παίκτες του Εργοτέλη, που σε ένα δίλεπτο έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Η πρώτη εξ αυτών καταγράφηκε στο 42΄, με την κεφαλιά του Ορφανού να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σάχα, ενώ στο 44΄ η προβολή του Νασούτι στην άδεια εστία έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση, στο σουτ του Τζούνιορ.

Τέσσερα λεπτά από το ξεκίνημα της επανάληψης, η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μπερνς, που δέχθηκε τη σέντρα-πάσα του Γκερέιρο, αλλά στο 58΄ το παιχνίδι «πήρε φωτιά»: στην κεφαλιά του Μπούντιμιρ η μπάλα βρήκε τον αγκώνα του Μανωλά, που δεν είχε την παραμικρή πρόθεση, καθώς δεν προσπάθησε να παίξει την μπάλα αλλά αυτή βρήκε το χέρι του, από πολύ κοντινή μάλιστα απόσταση.
Ο Κωνσταντινέας όμως είδε παράβαση, έδωσε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λεάλ στο 60΄ και ταυτόχρονα απέβαλε με 2η κίτρινη τον νεαρό αμυντικό.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, ο Εργοτέλης πίεσε πολύ και στο 82΄ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λεάλ παρέσυρε πάνω του την αντίπαλη άμυνα και στο γύρισμα που επιχείρησε ο Ρομάνο προσπέρασε την μπάλα (!) πριν τη βρει, απέναντι από τον Σάχα.

Ο αγώνας, όμως, είχε κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 88΄ αποβλήθηκαν οι Νίκος Καραγεωργίου και Βασίλης Δημητριάδης, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων από πάσα του Μπάχα στον Μίτσελ, κούρσα του τελευταίου και γύρισμά του, ο Γεωργέας έκανε το 1-3, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Φραγκουλάκης, στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ ο Κωνσταντινέας είχε δείξει μόλις πέντε λεπτά έξτρα χρόνο.

Κίτρινες: Φραγκουλάκης – Μανωλάς, Ματέος, Καράμπελας, Γεωργέας, Λαγός

Κόκκινες: 58΄ Μανωλάς (2η κίτρινη)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο (79΄ Γιαλούσης), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Ορφανός (53΄ Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (53΄ Λεάλ).

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καράμπελας, Καφές, Ματέος, Γεωργέας, Γκερέιρο (66΄ Ντιοπ), Λαγός, Μπερνς (86΄ Μίτσελ), Μπλάνκο (73΄ Μπαχά).

Το γκολ του Μπλάνκο (0-1)

Το γκολ του Μπερνς (0-2)
 

Το γκολ του Λεάλ (1-2)

To γκολ του Γεωργέα

Το γκολ του Φραγκουλάκη (2-3)

Οι δηλώσεις των προπονητών

Μανόλο Χιμένεθ (ΑΕΚ): «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Νικήσαμε υπό πίεση, με τέτοιες συνθήκες στο γήπεδο λόγω του καιρού και με τις σημαντικές απουσίες που είχαμε. Μπορέσαμε να λειτουργήσουμε με την κατάλληλη ψυχολογία και μη λαμβάνοντας στο μυαλό μας το ματς με τον ΠΑΟΚ. Όπως και να ‘χει, εξάλλου, είναι σημαντικό να νικάς τον Εργοτέλη, μία πολύ καλή ομάδα» ανέφερε ο Ισπανός και συνέχισε:

«Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα στην Ελλάδα, πολύ σημαντική ιστορικά. Όσοι ανήκουμε εδώ, πρέπει να ξέρουμε την ιστορία της. Το ποδόσφαιρο βάζει τον καθένα στη θέση του. Δεν κερδίζεις, όμως, τίτλους με την ιστορία… Η αλήθεια είναι ότι παλεύουμε για να γίνει σημαντική και ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε πίεση, για να υπερασπιστούμε την ιστορία της.

Όσο είμαι εδώ -5 μήνες- δεν μπορούν να λυθούν πράγματα που είναι χρόνια στην ομάδα. Δεν ευθύνεται κάποιος, έτσι είναι η κατάσταση. Η σημερινή σπουδαία νίκη πρέπει να γίνει κίνητρο για παίκτες που έκαναν τα πάντα σήμερα, αλλά και για τον κόσμο που υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να έχουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει. Αυτό θα γίνει με ενότητα και δουλειά.

Πριν από 2-3 χρόνια, η Ντόρτμουντ ήταν στο χείλος του γκρεμού… Όπως η ΑΕΚ -και χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Σήμερα είναι πρωταθλήτρια στη Γερμανία. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος. Κανείς αντίπαλος δεν σέβεται τη φανέλα και την ιστορία. Εμείς πρέπει να τα δίνουμε όλα, για να τον αναγκάσουμε. Με δουλειά και ταπεινότητα…».

Αναφερόμενος στη σημασία της σημερινής νίκης, ο Χιμένεθ τόνισε ότι «το σημερινό πρέπει να είναι κίνητρο για τον κόσμο» και εξήγησε: «Έχουμε περάσει πολλά. Σήμερα είμαστε ζωντανοί στο Κύπελλο, έχουμε στόχους στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε τι μπορούμε να χάσουμε και τι να κερδίσουμε. Όταν τους έχουμε κοντά, είναι πιο εύκολο να νικάμε. Όχι σίγουρο, αλλά πιο εύκολο».

Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης):
«Δεν ήμασταν τόσο καλοί, όσο στα προηγούμενα ματς εντός έδρας. Θα ήταν σημαντικό για τη συνέχεια. Οι παίκτες μου φοβήθηκαν… δεν ξέρω το γιατί. Πριν από το ματς, τους είπα ότι είναι ικανοί. Τους είδα διστακτικούς. Αυτό δεν επέτρεψε να αποδώσουμε καλά και να κερδίσουμε. Παίζαμε με αντίπαλο που δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά είναι μεγάλη ομάδα» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αν κερδίζαμε, θα ήταν καλά για εμάς. Μένουμε πίσω και πλέον ψάχνουμε βαθμούς σε άλλα ματς. Δεν ήταν καλό ματς, αλλά είχε δυναμισμό. Κέρδισε η ΑΕΚ που τις φάσεις της, τις έκανε γκολ. Είχαμε κάνει καλή προπόνηση. Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει κόντρα με την ΑΕΚ επεσήμανε: «Τι είναι αυτά που λέτε… Δεν έπρεπε να κάνετε αυτή την ερώτηση. Κάνετε λάθος. Μην το λέτε. Γύρισα στον πάγκο και τους είπα δεν είναι fair play. Εμένα απέβαλε μετά. Δεν ξέρω γιατί με απέβαλε. Βγήκα απλώς από τη γραμμή. Τους είπα ότι πρεσβεύουν μεγάλη ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης