Του Περικλή Χαλάτση

Από τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για την Pole Position, που έγινε ευτυχώς χωρίς βροχή, ο Βρετανός πιλότος της McLaren, Lando Norris, έδειξε τις διαθέσεις του. Ήθελε να κερδίσει και κέρδισε. Εξασφάλισε με θριαμβευτικό στυλ την pole position για το Ολλανδικό Grand Prix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια το ίδιο ήθελε και ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull. Είχε το δικό του λόγο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μισοί θεατές στην πίστα του Zandvoort ήταν με τα χρώματα του συμπατριώτη τους. Ο Max Verstappen ( Red Bull) που έχει στα μισά και πλέον της αγωνιστικής χρονιάς 277 βαθμούς ενώ ο νέος του σοβαρός αντίπαλος Lando Norris ( McLaren) έχει 199,  ξέρει ότι πρέπει να κάνει αγώνα τακτικής. Να είναι πάντα μέσα στην πρώτη τριάδα για να διατηρήσει το σοβαρό προβάδισμα που έχει. Πίσω από τους Verstappen και Norris ακολουθεί ο Charles Leclerc με 177 βαθμούς που όμως έχει χάσει τις ελπίδες του αφού η Ferrari δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της Red Bull και της  McLaren

Ο Oscar Piastri ξεκινάει απο την 3η θέση

O Lando Norris στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ( Qualifying) έκανε χρόνο 1.09.673 ενώ ο Ολλανδός ήταν +0.356 του δευτερολέπτου. Πίσω από τον Max Vertsappen με +0.499  βρέθηκε με τον τρίτο καλύτερο χρόνο ο ομόσταυλος του Lando Norris, Oscar Piastri. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Georges Russell +0.571 και Sergio Perez +0.743

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρόνοι για την Pole Position

Οι μεγάλες εκπλήξεις έγιναν στο Q2 όπου δεν κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα ούτε ο Carlos Sainz αλλά ούτε και ο Lewis Hamilton. O Βρετανός έμεινε εκτός Q3 για 2η συνεχόμενη σεζόν στην Ολλανδία.

Αμίλητος ο Lewis Hamilton

Απογοήτευσε ο Hamilton. Γιατί όμως. Το ερώτημα είναι αν φταίει ο Βρετανός, 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη F1 που δεν μπήκε ούτε στην 1η δεκάδα η γενικότερα η ομάδα της Mercedes.

Η απογοήτευση αλλά και ο προβληματισμός φαίνονται καθαρά στην έκφραση του Toto Wolff

Αύριο ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16.00 (ώρα Ελλάδος). Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από τα συνδρομητικά κανάλια ANT1+ και F1 TV Pro αλλά και από την ελεύθερη τηλεόραση του Ant1.

Από νωρίς εκτός έμειναν ο Γκουάνιου Ζου, ο Βάλτερι Μπότας, ο Εστεμπάν Οκόν και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Σάρτζεντ δεν συμμετείχε καν στις κατατακτήριες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης