Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, που είχε απλώσει τα «δίχτυα» του και στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας παιχνίδια στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του δήμου Θερμαϊκού όπως αποκαλύπτει το Thesstoday.gr.

Μάλιστα ενώ η επιχείρηση υπέγραψε με τον δήμο συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών, χρειάστηκε ένα «κρυφτοκυνηγητό» με αστυνομία, αυτοδιοίκηση κι έπειτα μια δικαστική διαμάχη με τον δήμο, ώσπου να αποχωρήσει τελικά δυόμιση μήνες μετά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 όταν ο δήμος Θερμαϊκού υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών για να εγκαταστήσει παγοδρόμιο και μηχανήματα λούνα παρκ σε δημοτικό οικόπεδο στην Περαία. Αν και στα χαρτιά η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν στο όνομα της συζύγου του, ο 58χρονος φαίνεται ότι ήταν αυτός που ανέλαβε τη διαχείρισή της και εμφανιζόταν ως υπεύθυνος στον δήμο.

Αρμόδιες πηγές του δήμου Θερμαϊκού αποκαλύπτουν στο Thesstoday.gr πως παρόλο που η διάρκεια μίσθωσης έληξε στις 12 Φεβρουαρίου του 2022, ο 58χρονος όχι μόνο δεν αποχώρησε -όπως προβλέπεται από το συμφωνητικό και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή-, αλλά λειτουργούσε αυθαίρετα μέχρι το Πάσχα του ίδιου έτους.

Ο δήμος του έκοβε το ρεύμα – Ο 58χρονος έφερε… ακόμη και γεννήτρια

Ο δήμος ζήτησε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση του λούνα παρκ, η οποία όμως ήταν επεισοδιακή: Από τη μία η τοπική αυτοδιοίκηση κατέβαζε τους διακόπτες ρεύματος ώστε να διακόπτει την παροχή ηλεκτροδότησης και από την άλλη ο 58χρονος τους σήκωνε αυθαίρετα, συνεχίζοντας κανονικά τη λειτουργία του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τoυ Thesstoday.gr ακόμη κι όταν εκπρόσωποι του δήμου έφεραν ηλεκτρολόγο για να κόψει τα καλώδια, ο 58χρονος επιστράτευσε δική του γεννήτρια στο οικόπεδο για να λειτουργεί τα παιχνίδια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήνυση για αυθαίρετη επανασύνδεση ρεύματος από τον Δήμο Θερμαϊκού – Εκδικάζεται τον Σεπτέμβριο

Ο δήμος Θερμαϊκού δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ακολούθησε τη νομική οδό για να διασφαλίσει την αποχώρηση του λούνα παρκ από το οικόπεδο. Όπως φαίνεται από τα πρακτικά που έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια», όρισε δικαστικό επιμελητή για να επιδώσει διοικητική αποβολή στην εταιρεία. Παράλληλα, οι αρμόδιοι προχώρησαν στη βεβαίωση προστίμου για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ύψους 2.500 ευρώ αλλά και για την αυθαίρετη επανασύνδεση ρεύματος που μάλιστα, αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Απάντησε με.. ασφαλιστικά μέτρα το λούνα παρκ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την διοικητική αποβολή η επιχείρηση όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταθέσει προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου Θερμαϊκού! Η τότε δημοτική αρχή απάντησε με νομικά μέσα, ορίζοντας δικηγόρο για κατάθεση υπομνήματος προς αντίκρουση της προσφυγής, όπως φαίνεται και στα πρακτικά.

Σημειώνεται ότι στα πρακτικά αναγράφονται επακριβώς οι προϋποθέσεις της συμφωνίας, με τη διάρκεια της εκμίσθωσης να ξεκινάει την ημέρα υπογραφής της, στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και να λήγει 60 μέρες μετά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μετά το πέρας του συμβατικού χρόνου της μισθώσεως, η μίσθωση αυτή, θα λύεται αυτοδικαίως, άνευ ετέρου, και χωρίς προηγούμενη όχληση του εκμισθωτή προς τον μισθωτή».

Το όραμα της τότε διοίκησης ήταν να εγκαταστήσει ένα μεγάλο λούνα παρκ με ακόμη περισσότερα μηχανήματα και παιχνίδια το καλοκαίρι του 2022, και εφόσον η συνεργασία με την εν λόγω επιχείρηση ήταν καλή, θα υπέγραφαν και νέο συμφωνητικό. Όμως, η τότε διοίκηση αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι τους, βλέποντας αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά της εταιρείας, συνθήκες που δεν εμπνέουν την εικόνα ενός αξιόπιστου πάρκου διασκέδασης.

Το λούνα παρκ συνέχισε τη λειτουργία του με την ίδια μέθοδο, μέχρι και τις διακοπές του Πάσχα στα τέλη Απριλίου του 2022, όποτε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον δήμο να αφήνει πίσω του κάθε σκέψη για καλοκαιρινό πάρκο διασκέδασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης