Τέλος εποχής για τον Σιμόν Κιάερ, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Δανίας, μετά από 132 συμμετοχές.

Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας, που έμεινε στην ιστορία για τη στάση του, όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν σωριάστηκε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο, στον αγώνα με τη Φινλανδία για τα τελικά του Euro 2020, δημοσιοποίησε την απόφασή του μέσω Instragram, σε μία περίοδο που έχει μείνει χωρίς ομάδα, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Μίλαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 35χρονος αμυντικός υπηρέτησε την εθνική Δανίας επί 15 χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, με συνέπεια να μην αγωνιστεί καθόλου στο EURO 2024, αν και ήταν στην αποστολή. Στο αμέσως προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που έγινε (λόγω Covid) το 2021, ο Κιάερ ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε να σωθεί η ζωή του Κρίστιαν Ερικσεν, σπεύδοντας να γυρίσει τον συμπαίκτη του σε πλάγια θέση, αμέσως αφότου ο τελευταίος έχασε τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, μάζεψε ως αρχηγός όλους τους παίκτες της εθνικής Δανίας να σχηματίσουν έναν κύκλο προστασίας γύρω από τον Έρικσεν, ενόσω οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Η παρέμβαση και η εν γένει συμπεριφορά του στο παραλίγο τραγικό περιστατικό επαινέθηκε από όλους και τον κατέστησε μία ξεχωριστή προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο της Δανίας και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης