Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Λανς στο «Stade Bollaert-Delelis» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα play off του Conference League και πλέον καλείται σε μία εβδομάδα (29/8, 21:00) να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση στο ΟΑΚΑ, για να πάρει την πρόκριση στο Group Stage της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 4’ με το γκολ του Φρανκόφσκι, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σαΐντ στο 34’ αν και είχαν αριθμητικό μειονέκτημα απ’ την αποβολή του Μεντίνα στο 22’ κι ο Παναθηναϊκός μείωσε στο τελικό 2-1 με το τρομερό γκολ του Ιωαννίδη στο 53’.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ξεκίνησε θεόστραβα για τον Παναθηναϊκό, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα και με τρεις πάσες άλλαξαν πλευρά, με τον Σοτοκά να βγάζει ολομόναχο τον Φρανκόφσκι στα δεξιά, ο οποίος πλάσαρε με άνεση τον Ντραγκόφσκι, κάνοντας το 1-0 για τη Λανς.

Η γαλλική ομάδα παρέμεινε ψηλά στην επίθεση και στο 9’ από σέντρα του Φρανκόφσκι, ο Σαΐντ έπιασε κεφαλιά λίγο άουτ, ενώ στο 19’ ο Ντραγκόφσκι είχε πολύ καλή αντίδραση στο σουτ του Ντιούφ από μακριά.

Στο 21’ ο Παναθηναϊκός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Μεντίνα έκανε ένα «δολοφονικό» μαρκάρισμα πάνω στον Μπακασέτα και με υπόδειξη του VAR και on field review από τον διαιτητή Μποργκάρ ο στόπερ της γαλλικής ομάδας πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά (24’) ο Σαμπά έκανε απίθανη επέμβαση στη γωνία του σε κεφαλιά του Τσέριν, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την κατοχή της μπάλας, την οποία όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε κάτι καλό δημιουργικά.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 34’, κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε και δεύτερο γκολ της γαλλικής ομάδας. Ο Μασάντο βγήκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα στην κόντρα, έβγαλε στον Τόμασον κι αυτός με τη σειρά του στον Σαΐντ, ο οποίος νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Ντραγκόφσκι, κάνοντας το 2-0 για τη Λανς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τον έλεγχο της μπάλας και να μειώνει το σκορ στο 53’ με ένα… μουντιαλικό γκολ του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος πέρασε τέσσερις Γάλλους αμυντικούς και πλάσαρε σωστά τον Σαμπά, μειώνοντας σε 2-1.

Δύο λεπτά μετά (55’) από πάσα του Ιωαννίδη, ο Μπακασέτας σούταρε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 57’ ο Ντραγκόφσκι έκανε μία τρομερή επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Ντανσό, διατηρώντας το σκορ στο 2-1.

Στο 86’ μετά από πολύ ωραία συνεργασία των Πελίστρι και Ιωαννίδη και πλασέ του πρώτου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκραντί. Ο διαιτητής Μπογκάρ έδωσε αρχικά πέναλτι, ωστόσο, με παρέμβαση του VAR πήγε σε on field review και πήρε πίσω την απόφασή του, θεωρώντας πως δεν υπήρχε πρόθεση ή κίνηση του παίκτη προς την μπάλα, σε μία απόφαση που προκάλεσε πολύ έντονες διαμαρτυρίες απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Στο 90’+2΄από πολύ καλή σέντρα του Μλαντένοβιτς ο Γερεμέγεφ απ’ το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να εκτελέσει καλά με το κεφάλι προς την εστία του Σαμπά στην τελευταία καλή ευκαιρία των «πράσινων» στον αγώνα.

Λανς – Παναθηναϊκός 2-1 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 4′ Φρανκόφσκι (Λανς), 34′ Σαΐντ (Λανς), 54′ Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός)

 

Κίτρινες κάρτες: Μεδίνα, Ντάνσο – Τετέ, Τσέριν, Βαγιαννίδης

Κόκκινες κάρτες: 22′ Μεδίνα

 

Λανς (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90’+1 Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο (90’+1 Τσάβες), Περέιρα (26′ Χασάνοφ), Σοτοκά, Σαΐντ (70′ Λασκαρί).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67′ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (80′ Λημνιός), Τσέριν (85′ Γερεμέγεφ), Τετέ (67′ Πελίστρι), Τζούριτσιτς (80′ Μακσίμοβιτς), Μπακασέτας, Ιωαννίδης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης