Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης U17 κατέκτησε η Μαρία Λουίζα Γκίκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στον τελικό των 43κ. απέναντι στην Ινδή Αντίτι και ηττήθηκε με 7-0.

Στον μεγάλη τελικό η Ινδή πρωταθλήτρια όντας ένα χρόνο μεγαλύτερη πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και παρά την σπουδαία προσπάθεια που έκανε η Γκίκα δεν μπόρεσε να απειλήσει και να γυρίσει το ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμφίβολα πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία, καθώς στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία η Γκίκα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και να φτάσει έως τον τελικό. Η συνέπεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας είναι σημαντική, καθώς σε τρία χρόνια κατακτά το πέμπτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Πέμπτη στον κόσμο η Μάνη

Λίγη ώρα αργότερα η Μαίρη Μάνη διεκδίκησε το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα, καθώς αγωνίστηκε για το χάλκινο μετάλλιο στα 57κ.. Η πρωταθλήτριά μας σε έναν κλειστό αγώνα ηττήθηκε με 5-1 από την Καζάκα Στρατάν, αλλά ηττήθηκε με 5-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μάνη είχε προβάδισμα στο 1-1, αλλά η Στρατάν πήρε τέσσερις πόντους και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η 5η θέση στον κόσμο αποτελεί επιτυχία για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι σπουδαία αθλήτρια και στο μέλλον αναμένεται να φέρει πολλές επιτυχίες για την χώρα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στα δύο κορίτσια που δείχνουν ότι το μέλλον της ελληνικής Πάλης είναι ευοίωνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης