Έξι νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στα ανοιχτά του Παλέρμο από το ιστιοφόρο Bayesian το οποίο βυθίστηκε μετά από κακοκαιρία την Δευτέρα.

Παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξε η εντύπωση πως βρέθηκαν την Τετάρτη συνολικά και οι έξι αγνοούμενοι, όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ σαν τον Guardian, τελικά από τις δηλώσεις των αρμοδίων στο πεδίο των ερευνών διαψεύστηκε, με αποτέλεσμα ο απολογισμός της ημέρας να μείνει στις πέντε σορούς εντοπισμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύτες εντόπισαν πέντε από τις έξι σορούς ενώ αναζητούν άλλη μία.

Συγκεκριμένα φέρονται να έχουν εντοπίσει τις σορούς του Jonathan Bloomer, προέδρου της Morgan Stanley International και του δικηγόρου Chris Morvillo, ενώ εκκρεμεί η επίσημη ταυτοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα βρέθηκε η σορός του Μάικ Λιντς, της κόρης του και δύο ακόμη ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σορός του μάγειρα του γιοτ, Recaldo Thomas, είχε εντοπιστεί τα χαράματα της Τρίτης 20/8, λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας. Ο Σαλβατόρε Κοκίνα επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί τα πτώματα, αλλά μόνο τέσσερα έχουν ανασυρθεί από το νερό. Ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο, πρόσθεσε ο Κοκίνα.

Τι είχε μεταδώσει νωρίτερα η εφημερίδα The Guardian

Τι είχαμε μεταδώσει νωρίτερα

Ιταλοί δύτες βρήκαν δύο ακόμα πτώματα μέσα στο βυθισμένο πολυτελές γιοτ, και σε βάθος 50 μέτρων, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τοπική αρμόδια πηγή.

Επίσης, αργότερα οι αρχές της Σικελίας είπαν στο BBC ότι οι δύτες βρήκαν ένα πέμπτο πτώμα μέσα στο Bayesian και εργάζονται για να το ανασύρουν από το ναυάγιο.

Επομένως, πλέον αναζητείται ένα άτομο από τα έξι που αναζητούσαν οι αρχές.

Ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας Σάλβο Κοτσίνα δήλωσε στην Telegraph ότι δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν και τώρα ανασύρονται από δύτες.

Ο κ. Cocina πρόσθεσε: «Εκ μέρους μου και των συναδέλφων μου, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων και να τους εκφράσω τα συλλυπητήριά μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το σούπερ γιοτ στο οποίο επέβαιναν, το Bayesian, βυθίστηκε από σφοδρή καταιγίδα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά την Daily Telegraph ανήκουν στον επιχειρηματία υψηλής τεχνολογίας Mike Lynch και την 18χρονη κόρη του, Hannah Lynch.

Το σκάφος το οποίο φέρεται να ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας, ανετράπη από ισχυρό υδροστρόβιλο. Οι συνθήκες πρέπει να ήταν εξαιρετικά δυσμενείς διότι από την σφοδρότητα του υδροστροβίλου κόπηκε σύριζα το κατάρτι του σκάφους. Το ναυάγιο συνέβη τα χαράματα, και γλύτωσαν όσοι επιβάτες ήταν ξύπνιοι και κατάφεραν να πέσουν στην θάλασσα. Όσοι βρίσκονταν στις καμπίνες τους αποκλείστηκαν και ακολούθησαν το σκάφος στον βυθό.

Από την Τρίτη 20 Αυγούστου επιχειρούν στην περιοχή ειδικοί δύτες που κλήθηκαν να συνδράμουν τους διασώστες.

Εν τω μεταξύ, οι ανακριτές εξετάζουν μάρτυρες και επιζώντες.

Ο καπετάνιος του ιστιοφόρου, Τζέιμς Κάτφιλντ , 51 ετών, ανακρίθηκε για περισσότερες από δύο ώρες.

Η Λιμενική Αρχή έχει ξεκινήσει έρευνα – εκτός από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον εισαγγελέα του Termini – για να εξακριβώσει εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας από το πλήρωμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης